IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung навлиза в битката на чатботовете с изкуствен интелект

Компанията тества свой модел, който може да помогне на отделите ѝ за мобилна и потребителска електроника

17:29 | 08.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Samsung Electronics тества модел на генеративен изкуствен интелект (AI), наречен Gauss на името на германски математик от 19 век. По този начин компанията се присъединява към нарастващия брой компании, които се надяват да създадат конкуренти на ChatGPT, пише Bloomberg.

Най-големият производител на смартфони в света започна вътрешно тестване на бот, който може да помогне на служителите в отделите за мобилна и потребителска електроника да съставят имейли, да обобщават документи да превеждат съдържание, са казали ръководители на компанията по време на конференция в сряда.

Samsung се присъединява към компании от САЩ до Китай в опитите си да заложат на оживения пазар след появата на ChatGPT. Други инструменти за изкуствен интелект, които гигантът разработва, включват асистент за програмиране и платформа, която може да създава визуализации след въвеждане на прости ключови думи. Samsung има за цел да вплете своите AI услуги в различни продукти в близко бъдеще.

Освен това Samsung може да отговори на нарастващите опасения относно широкото разпространение на технологията. По-рано тази година тя забрани на служителите си да използват генеративен изкуствен интелект, след като откри, че нейни кадри са качили чувствителен код в платформата.

Повече технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

`

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 08.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още