IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta ще спре приложението за работа Workplace

Компанията иска да се фокусира върху други ключови технологии

08:37 | 15.05.24 г.
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Meta Platforms ще спре своето фокусирано върху работата приложение Workplace, докато компанията измества фокуса си върху изграждането на технологии за изкуствен интелект (AI) и метавселената, обяви компанията майка на Facebook, цитирана от Ройтерс.

Workplace ще бъде спряна за клиенти от юни 2026 г., но Meta ще продължи да ползва услугата като вътрешно табло за съобщения, каза компанията, допълвайки, че потребителите ще имат достъп до продукта до август 2025 г.

„Спираме Workplace, за да се фокусираме върху изграждането на технологиите за AI и метавселената, които вярваме, че фундаментално ще преоформят начина, по който работим. През следващите две години ще предложим на нашите клиенти на Workplace опцията да преминат към продукта Workvivo на Zoom – единствения предпочитан от Meta партньор за миграция“, коментира говорител на технологичния гигант.

Приложението за корпоративни комуникации Workplace беше представено за първи път на бизнеса през 2016 г. с нови функции, включително създаването на групи за няклко компании и пространства, които позволиха на служители от различни организации да работят заедно.

Новото решение е взето в момент, в който гигантът инвестира значително в AI продукти и метавселената и подклажда опасенията за нарастващите разходи, които могат да засегнат растежа.

Meta заяви, че условията за фактуриране и плащане ще останат същите за клиентите на Workplace до август тази година.

В момента Workplace предлага основен месечен план от 4 долара на потребител, който може да бъде надграден с добавки, започващи от 2 долара на потребител месечно. Освен ако дадена организация няма фиксиран план, нейната месечна сметка се изчислява според броя на таксуваните потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 15.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още