IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Apple готви двойна премиера на iPhone за есента

Очаква се освен нов премиум модел да бъде представено и по-евтино устройство, което да насърчи продажбите на развиващите се пазари

11:58 | 20.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
WSJ: Apple готви двойна премиера на iPhone за есента

Твърде вероятно е американският технологичен концерн Apple да представи в началото на септември два нови модела iPhone. Концернът вече е договорил всички подробност със своя поддоставчик Hon Hai Precision Industry, казват запознати със събитията източници. При това се обсъжда и по-евтин вариант в допълнение към новия премиум iPhone, пише в свой материал Wall Street Journal.

Двата нови модела може да се появят на пазара през септември, както става видно от договора с Hon Hai, с който вестникът разполага. За Apple, който иска отново да диктува събитията на пазара на смартфони, това би било новост. Досега компанията никога не е представяла два различни модела iPhone едновременно. 

Доставчиците на Apple в Азия са започнали масово производство на компоненти през юни, както за стандартен iPhone с метален корпус, така и за евтин вариант, казват източници, които работят за тези компании. Говорител на Apple отказва да коментира информацията.

През последните две години Apple показа нови смартфони през есента. Както в началото на август вече писа и близкият до WSJ технологичен блог AllThingsD, представянето на продукта се предвижда да бъде на 10-и септември. Все още не е ясно дали Apple ще пусне и двата iPhone на пазара в един и същи ден, или едно от двете устройства ще бъде само представено. При предишните продуктови премиери устройствата бяха на разположение за клиентите след една седмица до десет дни. 

Веднага обаче няколко конкуренти на Apple поискаха да „подлеят вода“ и планират представянето на нови модели почти по същото време. Samsung Electronics, най-големият производител на смартфони в света по доставки, ще представи на 4-и септември най-новата версия на своя голям фоблет Galaxy Note и преносимия смартчасовник Gear Galaxy, твърдят запознати с темата източници.

Последна актуализация: 11:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още