IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple изкупува обратно акции в забързано темпо

Технологичният концерн похарчи за целта близо 14 млрд. долара

11:03 | 07.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple изкупува обратно акции в забързано темпо

След мрачната реакция на фондовия пазар на неговия последен годишен финансов доклад технологичният гигант Apple изкупи обратно в рамките на само две седмици собствени акции на стойност 14 млрд. долара. По този начин групата иска да изпрати на пазара ясен сигнал за доверие, пише Wall Street Journal

„Това означава, че ние залагаме на Apple. Това означава, че ние наистина вярваме в това, което правим и това, което искаме да направим", заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук в интервю, дадено в конферентната зала на централата в Купертино. „Ние не само казваме това. Ние го показваме чрез своите действия".

На 28-и януари цената на акциите на Apple падна с 8 на сто, след като компанията съобщи ден по-рано за по-ниски продажби на iPhone от очакваното и предупреди за по-ниски приходи през текущото тримесечие. Кук заяви, че членовете на борда на Apple са „изненадани" от спада на курса. Затова сега той щял да бъде „агресивен" и „опортюнистичен“.

Със сега обявеното обратно изкупуване стойността на обратно изкупените през последните дванадесет месеца акции на Apple според Кук се изкачват до повече от 40 млрд. долара Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още