IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple назначава мениджър от часовникарската индустрия

Преминаването на бившия вицепрезидент на Tag Heuer Патрик Пруньокс към калифорнийския производител подгрява слуховете за iWatch

11:11 | 07.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Apple назначава мениджър от часовникарската индустрия

Американският технологичен концерн Apple е ангажирал водещ мениджър на швейцарския производител на луксозни часовници Tag Heuer. Както пишат 9to5Mac и Ройтерс, става дума за Патрик Пруньокс, който е бил вицепрезидент на Tag Heuer за продажбите и търговията на дребно.

Мениджърът на подразделението за часовници в компанията майка на Tag Heuer – LVMH, Жан-Клод Бивер, потвърждава смяната в интервю за американския телевизионен канал CNBC. Обновяването на персонала подхранва слуховете, че калифорнийският концерн скоро ще представи предполагаемия „умен“ часовник iWatch.

“Ако ставаше дума за пряк конкурент, щях да се чувствам малко излъган", казва Бивер. "Но при положение, че отива при Apple, мисля, че това ще е страхотно преживяване за него". Пред Ройтерс Бивер добавя, че в бъдеще швейцарските производители на часовници ще трябва да държат под око и Apple. 

“iWatch ще има същата сила на символ на статуса, какъвто имат много други продукти на Apple, особено в началото”, цитира Ройтерс думите му. “Лично аз смятам, че iWatch е потенциална заплаха за бранша и той не трябва да заема изчаквателна позиция". 

Според различни слухове Apple ще представи своя SmartWatch през септември или октомври. В края на юни Ройтерс вече предаде, че китайският поддоставчик Quanta ще стартира през този месец масово производство на “умна гривна“. Освен това Apple вече запази на редица пазари марката iWatch, включително и в Япония.

Швейцарската часовникарска компания Swatch пък от години запазва на редица пазари търговската марка iSwatch. Тя обаче не планира да започне правни действия срещу производителя на iPhone, въпреки че съществува вероятност от объркване на двете марки от потребителите.

Не за първи път Apple назначава мениджър от производител на луксозни стоки. През юли 2013 г. Пол Деньов, бивш главен изпълнителен директор на модната къща Yves Saint Laurent, премина към Apple, за да работи над специални проекти. Новият търговски директор на Apple Анджела Арендс бе преди това главен изпълнителен директор на богатата на традиции британска луксозна марка Burberry.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още