IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung създаде отделен екип за производството на екрани за Apple

Новият екип помага и за продажбите, разкриват източници, пожелали анонимност

10:57 | 15.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics Co. създаде самостоятелен екип от около 200 служители, който да работи ексклузивно за създаването на екрани за продуктите на Apple, докато двете най-големи технологични компании засилват връзките помежду си, пише Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Екипът на Samsung Display Co., който прави екрани за iPad и MacBook, помага за разработването на продуктите и има право да споделя информация за бизнеса на Apple само в групата, коментират източниците, пожелали анонимност.

Новият екип е формиран на 1-ви април и помага и за продажбите.

Samsung разчита все повече на своите подразделения за дисплеи и чипове, след като не успя да се справи с конкуренцията на Apple на световния пазар на смартфони. Отношенията между двете компании бяха подновени след като се отказаха от всички дела, които бяха завели една срещу друга в САЩ, а Apple вече е най-големият външен клиент на Samsung, когато става дума за производството на компоненти, твърди един от източниците.

Всяка от двете фирми похарчи милиони долари за съдебни такси на четири континента след като Apple обвини Samsung, че копира дизайна на нейния iPhone. Samsung отвърна, че Apple пък е използвала части от нейната технология за безжично предаване на сигнал без разрешение.

С цел укрепване на управлението Samsung Display разделя производството на течнокристални дисплеи и органичните диоди в отделни подразделения. Решението е влязло в сила от 1-ви април, заяви Ким О Юнг, говорител на Samsung Display.

85% от бизнеса с дисплеи принадлежи на Samsung Electronics, докато останалото е на Samsung SDI Co. Samsung Display прави дисплеи за смартфоните от серията Galaxy на Samsung.

LG Display, която е конкурент на подразделението, също отдели подразделението си, фокусирайки се основно върху бизнеса си с най-големия си американски клиент, разкрива източник, запознат с въпроса. Говорителят на компанията обаче отказва да коментира случая. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още