IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung залага на големите екрани с Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+

В България Samsung Galaxy S6 edge+ ще е наличен от 4 септември

19:47 | 13.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи двата си нови смартфона от висок клас - Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+.

И двете устройства споделят голяма част от хардуера си, но според производителя са насочени към различни потребители.

Galaxy Note 5 е за хора, които работят с множество приложения и разполага с нова, подобрена версия на стилуса S Pen, който вече се изважда от корпуса на телефона чрез пружинен механизъм. Освен това той е по-прецизен и позволява писане дори и по изключен екран. Така е възможно бързо и лесно да се водят записки, които след това да се запаметяват.

Друга характеристика на Note 5 е корпусът от метал и стъкло, което е извито на гърба, за да може устройството да е по-лесно за работа с една ръка. 

Galaxy S6 edge+ от своя страна е насочен към почитателите на мултимедията и дизайна. Джаджата е почти идентична на вид с обикновения S6 edge, но е по-голяма. Металът на корпуса е по-здрав, за да устоява на натоварванията.

В хардуерно отношение смартфоните са почти идентични, като ползват 5.7-инчови Super AMOLED екрани с резолюция 4К, 4GB оперативна памет и процесори, които засега Samsung не разкрива.

Вградената камера на задния панел е с 16MP сензор и за двата модела. Тя разполага със система за оптична стабилизация, която работи в комбинация и с дигитално стабилизиране на картината при запис на видео, което е с 4K резолюция.

Galaxy S6 edge+ и Note5 поддържат също функцията Live Broadcast, която позволява споделянето на Full HD видео в реално време с избрани контакти или чрез YouTube Live. Всеки, който получи линк от YouTube от потребител на Galaxy S6 edge+ или Note5, може да се наслади на видео, което се излъчва на живо от своя телефон, таблет, компютър или смарт телевизор с YouTube свързаност.

И двата модела разполагат с 32GB или 64GB памет за съхранение на данни и са налични в следните цветове: перлено бяло, сапфирено черно, платинено златно и титаниево сребърно.

Интересна новост е Keyboard Cover за Note 5 - хардуерна клавиатура, която се прикрепя към телефона и може да се използва вместо екранната. Когато не е необходима, просто се поставя на гърба на устройството, като това я изключва.

Продажбите на Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+ започват от 21 август, но само в САЩ и Канада. Официалната дата на премиерата в България на Samsung Galaxy S6 edge+ е 4 септември.

Преди две седмици южнокорейската фирма обяви, че ще коригира цените на своите флагмани Galaxy S6 и S6 Edge, за да насърчи продажбите им през третото тримесечие. Освен това компанията планира да пусне продукти с по-конкурентни цени в средния и ниския сегмент.

Nomura прогнозира, че пазарът на смартфони ще нарасне от 276 млрд. долара миналата година до 315 млрд. долара до 2017 г.

Снимки на устройствата вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още