IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се похвали със силни предварителни поръчки на iPhone

До голяма степен компанията дължи тези резултати на Китай

10:02 | 15.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple обяви, че последните ѝ модели на iPhone са на крачка да надминат миналогодишните продажби. Тогава компанията получи заявки за 10 млн. бройки смартфони през първия уикенд на iPhone 6 и 6 Plus, пише Wall Street Journal.

От събота клиентите могат да поръчват новите устройства – iPhone 6S и iPhone 6S Plus, а доставките им ще стартират на 25 септември.

Apple е „напът да надмине първоначалните продажби от уикенда на миналата година, когато пусна първия iPhone с голям екран, обясни говорителят на компанията Труди Мюлер.

Една от основните причини за силните поръчки през тази година е Китай, вторият най-голям пазар на Apple. Той е включен сред страните, където потребителите могат да направят предварителни поръчки на устройствата. Миналата година Apple не започна продажбата на новите си модели iPhone в Китай до октомври, месец след пускането им в други точки на света.

"Реакцията на потребителите към iPhone 6S и iPhone 6S Plus е много позитивна и предварителните поръчки този уикенд бяха много силни по целия свят“, коментира Мюлер. По думите ѝ търсенето на по-големия iPhone 6S Plus е „изключително силно“.

Apple се възползва от инерцията, запазена от бума в продажбите на миналогодишните iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Въпросът, който стои пред компанията, е дали ще успее да поддържа толкова силно търсене и на най-новите си телефони.

Анализаторите коментират не само това, което Apple казва, но и всичко, което премълчава. Миналата година компанията заяви, че е получила заявки за 4 млн. смартфона в първите 24 часа от старта на поръчките. През тази година компанията не е обявявала подобни данни.

Тони Саконаги, анализатор на Sanford C. Bernstein, твърди, че пропускането на данните за представянето през първия ден повдига въпроса дали първоначалните поръчки тази година не са по-ниски от миналогодишните. Apple отказва да коментира твърденията на Саконаги.

В понеделник Apple заяви на потребителите си, поръчващи по-големия модел iPhone 6S Plus, че ще трябва да изчакат две до три седмици, за да получат телефоните си. По-малкият модел е на разположение за доставка от 25 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още