IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните кредитори на Sharp искат тя да продаде LCD подразделението си

Според тях компанията не разполага с достатъчно средства, за да поддържа този бизнес конкурентоспособен в момента

12:44 | 27.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Основните банки, които отпуснаха спасителен заем на Sharp през миналата година, са заявили на компанията да намери купувач за целия или части от бизнеса ѝ с LCD дисплеи през следващите месеци. По този начин те я притискат да намери повече капитал от друго място, след като вече ѝ отпуснаха два спасителни пакета, предава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Въпреки отпуснатите през май 1,7 млрд. долара, постоянните загуби доведоха Sharp дотам, че тя не може да прави инвестициите, от които се нуждае, за да поддържа своя бизнес с дисплеи конкурентоспособен, твърдят източниците.

Тази седмица японската фирма предупреди, че няма да постигне печалбата, която прогнозираше за първото полугодие. Тя отдава това на спада на цените на малките и средните по размер екрани. Вместо това Sharp обяви, че очаква загуба от 26 млрд. йени (215 млн. долара) за периода.

"Искаме Sharp да помисли за партньор до края на годината или най-късно до края на фискалната година през март“, заяви високопоставен представител на една от банките. Според него бизнесът с LCD дисплеи се нуждае от непрекъснати мащабни инвестиции.

„Не смятам, че Sharp може сама да се справи с този бизнес“, допълва той.

Тайванската Hon Hai Precision Industry се интересува от придобиването на цялото подразделение на Sharp за LCD дисплеи, а подкрепян от държавата фонд също обмисля пряка инвестиция в Sharp или сливане на подразделението с конкурента Japan Display, посочват отделни източници.

Според финансови източници обаче няма данни за предстояща сделка.

Източниците отказват да бъдат идентифицирани, тъй като не са упълномощени да говорят по въпроса. Sharp отказва да коментира перспективите за намиране на купувач или партньор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още