IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтрит туит издава: Apple планира производство на iPhone в Индия

Начало на производството на смартфоните може да бъде сложено още през юни

16:34 | 03.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Поне от миналия май насам американският технологичен концерн Apple показва постоянен интерес към Индия. Главният изпълнителен директор Тим Кук посети страната този месец, а компанията анонсира създаването на „разработващ акселератор“ в Бангалор и откри офис в Хайдарабад, където ще работят 4 хил. разработчици.

Сега изглежда обаче, че компанията се подготвя и да започне производството на iPhone в Бангалор. Това поне става ясно от изтрити туитове на Приянк Карге, министър за информационните технологии на щата Карнатака, цитирани от BuzzFeed News. 

Двата туита гласят, както следва:

„Радвам се да обявя първоначалните производствени операции на най-ценната компания в света Apple в Карнатака. Това е поредното признание за Карнатака".

„Намеренията на Apple да правят iPhone в Бангалор ще насърчат авангардната технология за развитие на екосистемите и на веригата за доставки в щата".

Apple отказва да коментира информацията, но има причини да се вярва, че тя отговаря на истината. През декември Wall Street Journal писа, че компанията води преговори с индийските власти за възможността за местно производство на продукти.

ТАСС цитира информация на Министерството на електрониката и информационните технологии на Индия, според която началото на производството на смартфоните може да бъде сложено още през юни.

От ведомството отбелязват, че производството на смартфони на Apple в Индия ще „способства развитието на новите технологии“, които са необходими на страната, за да се конкурира успешно на глобално ниво. Не се съобщават конкретните времеви срокове за започване на процеса, но почти сигурно става въпрос за юни 2017 г.

Още в края на януари 2015 г. американската корпорация заяви, че е близко до окончателно споразумение с индийското правителство за разрешение за дистрибуция на продукти на територията на страната, като остават да се уточнят някои финансови и данъчни детайли.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още