IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoPro съкращава още 270 души

Компанията зарадва инвеститорите с новини за приходите за първото си тримесечие

10:12 | 16.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания GoPro очаква, че приходите ѝ за първото фискално тримесечие ще бъдат в горната част на диапазона на предишната ѝ прогноза. Освен това заяви, че ще съкрати 270 работни места, за да намали разходите си, в опит да се върне към печалбата през 2017 г., предава Ройтерс.

Акциите на компанията, която имаше 1551 служители към 31 декември, повишиха цената си със 7% до 7,89 долара за брой по време на разширената търговия.

Предишната прогноза на GoPro беше за приходи между 190 и 210 млн. долара за тримесечието, което ще завърши на 31 март.

Производителят на носими екшън камери изпитва затруднения заради забавянето на продажбите, защото на пазара се появяват по-евтини устройства, а смартфоните набират все по-голяма популярност.

Освен това GoPro страда от собствените си грешки. Тя отложи пускането на дрона Karma, а след това се оказа, че има проблем с производството на дрона и на камерата Hero5, като това беше разкрито малко след пускането им на пазара в средата на септември. В крайна сметка се стигна до изтегляне на устройствата от пазара.

Съкращенията на работни места се случват само три месеца, след като компанията заяви, че ще съкрати 15% от работната си сила и ще закрие своя бизнес със забавления.

GoPro обяви още, че очаква 10 млн. долара разходи за преструктуриране през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още