IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Времето за доставка на iPhone X нарасна до няколко седмици

Предварителните поръчки на новия телефон на Apple подсказват за евентуални проблеми с доставките

13:52 | 27.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple започна да приема ранни резервации за своя iPhone X и времето са доставка бързо започна да се удължава до цели пет седмици в САЩ, което подсказва, че доставките вероятно ще са затруднени, когато устройството започне да се продава на 3 ноември, пише Bloomberg.

Запасите в Хонконг се оказаха изчерпани за по-малко от половин час, след като поръчките бяха стартирани, а онлайн магазинът за град със 7 млн. души население започна да показва, че и двата модела на устройството са “недостъпни в момента”.

Тези, които поръчаха телефона през първите няколко минути, след като часовникът показа полунощ в Калифорния, ще получат устройствата си следващия петък. Apple също така отделя тези запаси от предвидените за физическите ѝ магазини.

Но нейните онлайн магазини от Европа до Азия показаха, че ще трябва да се чака няколко седмици. На пазари като Япония, Австралия и Китай, времето за доставка се е удължило до 6 седмици, а в Европа - между 3 и 4. За сравнение, iPhone 8, поръчан в САЩ, ще бъде доставен до следващата седмица според онлайн магазина на Apple.

Времето за доставка от няколко седмици за основните нови устройства на Apple е нещо обичайно. Iphone 6 и iPhone 6 Plus бяха пуснати през 2014 г. и доставките им достигнаха време от 3 до 4 седмици в часовете след пускането на предварителните поръчки.

Apple обикновено се нуждае от няколко седмици или месеци, за да постигне баланс между доставките и търсенето на новия си iPhone, а наличностите на iPhone 8 само седмици след представянето му може би е резултат от факта, че потребителите чакат по-високия клас телефон - iPhone X.

Apple го представи задно с iPhone 8 и iPhone 8 Plus през септември.

Компанията обяви, че iPhone X ще бъде пуснат по магазините на 3 ноември и насърчи потребителите да “пристигнат рано” в търговските обекти. Това е необичайно за нея, след като през последните години се опитваше да накара хората да правят предварителни поръчки.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още