IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony залага на 4K HDR видео в новия си смартфон Xperia XZ2

Компанията представи два нови смартфона на Световния мобилен конгрес в Барселона

13:12 | 26.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Sony</em></p>

Снимка: Sony

Японската компания Sony Corporation насочва фокуса си към 4K HDR видео в новия си смартфон Xperia XZ2, за да се отличи от конкурентите, които залагат на тази технология в камерите си.

Всъщност компанията представи две устройства на Световния мобилен конгрес в Барселона днес – Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact. От компанията посочват в свое прессъобщение, че те са създадени „изцяло с идеята да предоставят най-завладяващото и забавно изживяване досега“.

Иновациите, на които залага Sony, са в камерата, дисплея и аудио технологиите. Освен това телефоните имат нов дизайн. По думите на Хидеюки Фуруми, изпълнителен вицепрезидент Глобални продажби и маркетинг в Sony Mobile Communications, с тези модели японският гигант разширява още повече възможностите на своите продукти при записването на клипове, както и при гледане и слушане на музика, като акцентът пада върху забавлението.

Xperia XZ2 разполага с уголемен 5.7” HDR Full HD+ 18:93 дисплей – с идеята за потапяне във видео съдържанието. Със смартфона може да се гледа наличното HDR съдържание, но благодарение на технологията от телевизорите Bravia на Sony – X-reality for mobile, съдържание може да се конвертира в качество, близко до HDR, за други приложения и устройства. Идеята е дори при видео стрийминг качеството при възпроизвеждане да е по-високо.

XZ2 разполага и с Dynamic Vibration System, която анализира аудио информацията и кара устройството да вибрира, за да усетите това, което се случва на екрана.

Смартфонът предлага високо качество на звука чрез Hi-Resolution Audio4 заедно с DSEE HX технология за подобряване на звука.

Sony е подобрила и своята Motion Eye камера, която предлага възможност за 4K HDR видео заснемане със смартфон. Поставен е акцент върху заснемането на супербавен каданс, като то също е подобрено. Снимането на 960 кадъра в секунда вече е възможно и във Full HD резолюция.

От компанията посочват, че приложението 3D Creator пък дава повече възможности за 3D сканиране. По този начин вече може да създавате 3D изображения на предмети или лица за под минута. С този си ход Sony дава заявка за навлизане в битката за 3D аватарите, където Samsung и Apple залагат много.

"Всички тези страхотни изживявания са „опаковани“ в нов дизайн с гладка форма от 3D стъкло, прилягаща естествено в ръката. Елегантният външен вид се допълва от здрава повърхност, изградена с Corning Gorilla Glass 5, и метална рамка за по-голяма издръжливост и първокласно усещане", посочват от Sony.

Телефонът се предлага в четири цвята – Разтопено сребро, Преливащо черно, Тъмно зелено и Пепел от рози. Устройството е устойчиво на намокряния и разливания.

От хардуерна гледна точка той разчита на чипа Snapdragon 845 на Snapdragon с X20 LTE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още