IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Galaxy Fold започват от Южна Корея

Огъващият се смартфон на Samsung ще се появи на пазара на 6 септември

10:58 | 04.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Първият огъващ се смартфон на Samsung Electronics, Galaxy Fold, ще бъде пуснат в продажба в Южна Корея този петък, 6 септември. Това твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Отдавна очакваното устройство от най-големия производител на смартфони първоначално трябваше да се появи на американския пазар през април, но премиерата му беше отложена заради дефекти на екрана на тестовите бройки.

Смартфонът ще струва около 2,4 млн. вона (1980 долара) за южнокорейските потребители, твърди източник от най-големия мобилен оператор в страната, пожелал анонимност. Източникът не е разкрил повече подробности.

Samsung е отказала да коментира въпроса.

Компанията обеща да поведе новата ера на огъващите се смартфони в опит да покаже, че може да създава иновации, докато пазарът на смартфони става все по-наситен.

През юли южнокорейският гигант обяви, че през септември ще е готов да започне продажбите на Galaxy Fold, след като направи промени в елементите, които се оказаха проблемни.

Отлагането струва на Samsung пропуснати продажби, което пък може да е причина за спада на приходите през като цяло по-слабия летен сезон.

Миналия месец китайският технологичен гигант Huawei Technologies отложи планираното за септември пускане на своя огъващ се смартфон. Това се случи за втори път тази година, докато компанията се бори с проблемите, свързани с поставянето ѝ в черния търговски списък на Съединените щати, което заплашва достъпа ѝ до ключови американски технологии, като операционната система Android на Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още