IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple води преговори за производството на слушалки в Индия

Компанията се опитва да намали риска от прекъсване на веригите на доставките в Китай

12:13 | 06.10.22 г.
Снимка: Nic Coury/Bloomberg
Снимка: Nic Coury/Bloomberg

Apple е поискала от свои поддоставчици да започнат да произвеждат някои от слушалките ѝ AirPods и Beats в Индия от началото на следващата година, пише Nikkei Asia.

Преговорите са поредният опит на компанията да намали риска от прекъсвания на веригите на доставките в Китай заради блокади, свързани с Covid-19, и заради по-големите търговски търкания между САЩ и Китай, пише CNBC.

Според Nikkei Asia още през август Apple е говорила за пренасочване на производството на част от моделите Apple Watch, MacBook и HomePods към Виетнам, а през септември компанията обяви, че някои от флагманите ѝ от серията iPhone 14 ще се сглобяват в Индия.

Apple все още разчита силно на Китай за по-голямата от производството на iPhone.

Foxconn, един от големите производствени партньори на Apple, ще произвежда слушалките Beats в Индия и планира да прави същото с AirPods в бъдеще, гласи още статията. Luxshare Precision Industry, която произвежда AirPods във Виетнам и Китай, също ще помогне за правенето на слушалките в Индия.

Apple се опитва да увеличи продажбите си в Индия, втория по големина пазар на смартфони в света. И макар че пренасочването на производството към страната първоначално имаше за цел да увеличи продажбите, сега компанията мисли за Индия по-скоро като за стратегическа производствена база.

Държавата ще работи по привличането на допълнителни инвестиции като похарчи повече от 30 млрд. долара към своята верига на доставките на електроника, пише Nikkei Asia.

Представител на Apple не е отговорил веднага на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 06.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още