IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CAT залага на смартфони и устройства със сателитна свързаност

Компанията представи новия си смартфон Cast S75

11:54 | 01.03.23 г.
Снимка: Bullitt Group
Снимка: Bullitt Group

Британският производител на смартфони Bullitt Group показа на Световния мобилен конгрес новия си флагман Cat S75, който освен че предлага изключителна издръжливост при падане, работи и с чипсет, който позволява директна свързаност с геостационарни сателити, намиращи се на 27 500 км над земята. Благодарение на това устройството може да изпраща съобщения или да помага при подаването на SOS сигнали в области, където няма мобилно покритие.

От компанията посочват, че Cat S75 е тестван при екстремни изпускания върху стоманени плочи от височина до 1,8 метра. Освен това има силна защита от прах, пясък и мръсотия. Той е силно водоустойчив и е тестван на дълбочина до 5 метра под вода, включително може да се справи с водни струи под високо налягане. Благодарение на това има IP68 и IP69 К сертификат за защита.

Bullitt продължава да залага на изключително издръжливи устройства, като в случая твърди, че устройството издържа както на екстремни температури, така и на висока влажност и падане от високо.

Cat S75 може спокойно да бъде почистван със сапун и вода или кърпички с алкохол, защото ползва технологията Hygiene+ на Bullitt, благодарение на която външната повърхност на смартфона включва антимикробни сребърни йони.

Cat S75 има висока защита от вода и прах. Снимка: Bullitt Group Cat S75 има висока защита от вода и прах. Снимка: Bullitt Group

Дисплеят е 6,6-инчов FHD+ със 120Hz честота на опресняване. Батерията е с капацитет от 5000 mAh и издържа до два дни. Телефонът поддържа 15W бързо зареждане и Qi безжично зареждане.

В случая Bullitt залага на Dimensity 930 octa-core 2,2Hz процесор на MediaTek, както и 6GB RAM и 128GB вградена памет.

Тройната му камера включва 50MP основен сензор, 8MP широкоъгълна камера, както и 2MP макросензор. Задните камери могат да снимат под вода, като в случая дисплеят се заключва, а потребителят управлява устройството през страничните копчета. Селфи камерата е 8MP.

Cat S75 пристига с Android 12, като ще получи две актуализации на операционната система и 5 години ъпдейти на сигурността.

Благодарение на системата Bullitt Satellite Messenger предлага стабилна връзка дори в моментите, в които покритието не е достатъчно добро. Компанията залага, че сателитната технология в смартфоните е следващата голяма стъпка в мобилната свързаност.

Cat S75 ще се предлага на цена от 599 евро, плюс възможност за безплатно тестване на услугата Bullitt Satellite Messenger с план, който включва изпращането на 30 директни сателитни съобщения месечно.

Новите хардуерни предложения на Bullitt, които предлагат сателитна свързаност. Снимка: Bullitt Group Новите хардуерни предложения на Bullitt, които предлагат сателитна свързаност. Снимка: Bullitt Group

Отделно от Cat S75, Bulllitt Group и Motorola Mobility пускат на пазара ново Bluetooth устройство, което предоставя сателитна свързаност на смартфоните с операционна система Android или iOS, за да помогне именно в случаите, в които потребителите нямат достатъчно добро мрежово покритие.

Идеята е по този начин потребителите да получат възможност за демократизиране на сателитните комуникации чрез удобен и достъпен начин за изпращане на съобщения през сателит.

Устройството е малко и компактно, като позволява на всеки смартфон да се свързва с приложението Bullitt Satellite Messenger. Джаджата, която ще се предлага за 119 евро, е преминало специални тестове и има IP68 рейтинг за водоустойчивост и прахоустойчивост. Тя разполага с 600 mAh батерия, така че да може да издръжи по няколко дни ползване. На самото устройство има физически SOS бутон за подаване на спешни сигнали.

Тук може да следите новините от Световния мобилен конгрес в Барселона от специалния пратеник на Investor.bg Елена Кирилова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още