IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei Watch Ultimate – премиум часовникът, с който Huawei се прицелва в гмуркачи и катерачи

Часовникът спокойно може да бъде ползван от всеки, който търси надеждно устойство от висок клас

15:29 | 26.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group
Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Спортни възможности

За онези, които обичат да ходят на планина, особено на по-дълги преходи, е предвиден режимът Expedition. Добрата му работа е свързана с поддържаната двулентова връзка с общо пет сателитни системи. Благодарение на тях часовникът с изключителна точност може да определи откъде минавате. Това е особено полезно, ако искате да се върнете по абсолютно същия маршрут.

Едно от най-важните неща за устройства, които се ползват за преходи, е животът на батерията. В случая говорим за такава с капацитет 530 mAh. Това е напълно достатъчно при обичайна употреба часовникът да издържи до две седмици. Ако го ползвате по-интензивно, батерията осигурява до 8 дни. В нашия случай при ползване, включващо тренировки през ден в рамките на седмица, доведе до очакваното понижаване на живота на батерията, без да е необходимо да се зарежда преди осмия ден. Що се касае до самото зареждане – то се случва наистина бързо. С включеното в комплекта зарядно с мощност 5V-9V/2A пълното зареждане отнема близо час.

От гледна точка на тренировките, в Huawei Watch Ultimate има наистина богат каталог от спортове, при които би ви свършил работа. Всъщност са над сто. Въпреки че е голям, часовникът е удобен и за бегачи, а вградената памет от 1,7GB е напълно достатъчно за зареждане на плейлисти, които да слушате през безжични слушалки, докато спортувате.

Говорейки за спортове, е добре да споменем, че компанията не крие, че с Huawei Watch Ultimate влиза в директно съревнование с Apple Watch Ultra, но може да покаже дори повече като спецификации и възможности. Моделът е позициониран като изключително добра опция за гмуркачи, тъй като поддържа водоустойчивост до 100 метра, което се дължи на патентован дизайн, включващ над 16 водоустойчиви структури. Режимите за гмуркане са общо четири, включително има такъв за свободно такова. Интересното е, че компанията се прицелва и в професионалните гмуркачи, включвайки режим и за тях.

Моделът е подходящ за потребители, които обичат да плуват и да се гмуркат. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Моделът е подходящ за потребители, които обичат да плуват и да се гмуркат. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Подобно на другите умни часовници на Huawei, Ultimate е оборудван с редица функции за проследяване на здравни показатели. На първо място трябва да споменем правенето на електрокардиограма (ЕКГ) – опция, която виждаме вече в няколко модела на компанията и с която като потребители вече свикнахме. И в този модел за измерването е необходимо правилно позициониране на часовника и докосване на едно от копчетата му за 30 секунди.  Добавена е функцията за следене на артериалната скованост, както и вече добре познати възможности като мерене на пулса, ниво на насищане на кръвта с кислород, качество на съня и стрес.

Не на последно място трябва да отбележим, че Huawei Watch Ultimate поддържа Bluetooth обаждания. Те могат да се осъществяват, докато носите часовника на ръката, но също така можете с едно плъзгане по дисплея да отхвърляте обаждане или да приемате такова.

В заключение

Категорично Huawei прави огромна стъпка напред както по отношение на материалите, така и във възможностите, които предлага с Watch Ultimate. И въпреки че се рекламира като часовник за потребителите гмуркачи и катерачи, този модел спокойно може да влезе в ежедневна употреба от всички, които търсят елегантно и надеждно премиум устройство. То е добра опция за търсещите добре изглеждащ часовник, който има наистина много възможности от гледна точка на функциите, но създава усещането за премиум предложение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 26.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Финанси виж още