IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple свива значително производството на очилата си за добавена реалност

Основните причини за това са свързани със сложността на дизайна, твърди FT

11:28 | 03.07.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Технологичният гигант Apple е принуден да направи огромни съкращения на производствените си прогнози за очилата си за добавена реалност Vision Pro заради сложността на дизайна, съобщава Ройтерс, базирайки се на информация на Financial Times.

Представени миналия месец, очилата Vision Pro вероятно ще бъдат налични в САЩ в началото на следващата година и имат начална цена от 3499 долара – над три пъти повече спрямо цената на най-скъпите очила от линията на Meta за устройства със смесена и виртуална реалност.

Китайският подизпълнител Luxshare – единствената компания, сглобяваща устройството за Apple, се готви да произвежда по-малко от 400 хил. единици Vision Pro през 2024 г., твърди вестникът, позовавайки се на двама източници, близки до Apple и Luxshare.

Apple имаше по-ранна вътрешна цел за продажбите от 1 млн. единици през първите 12 месеца, посочва още FT. Apple и Luxshare не са отговорили на искането на Ройтерс за коментар.

Производителят на iPhone е поискал от два доставчика, базирани в Китай, достатъчно компоненти за 130 хил. до 150 хил. очила през първата година, твърди FT, добавяйки, че плановете за по-достъпна версия на устройството са били отложени.

Сериозна трудност в производствения процес е производството на микро-OLED екраните за устройството, казва FT. Apple не е доволна от производството на микро-OLED екрани, които нямат дефекти, се казва в материала.

Apple и Luxshare не са отговорили веднага на имейл с искане за подробности около предизвикателствата.

Намаляването на прогнозата за производството през 2024 г. е „разочаровала“ и Luxshare, казва близък до компанията източник за FT, тъй като тя е планирала да увеличи капацитета си, за да може да произвежда почти 18 млн. устройства годишно през следващите години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 03.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още