IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Logitech записва първото си положително тримесечие от над 2 години

Компанията отчете ръст на приходите си от продажби

11:40 | 30.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Brent Lewin/Bloomberg
Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Logitech International е увеличила приходите си от продажби през четвъртото тримесечие, разкри производителят на компютърна периферия. С това той сложи край на двете години и половина, в които показателят спадаше след бума по време на пандемията, предава Ройтерс.

Производителят на компютърни мишки и клавиатури твърди, че приходите му от продажби са се увеличили с 5% в щатски долари и постоянни валути до 1,01 млрд. долара през трите месеца до края на март.

Това е първото положително тримесечие на Logitech от октомври 2021 г. През последните тримесечия швейцарско-американската компания среща проблеми, след 80-процентния ръст на приходите от продажби по време на годините на Covid-19, когато хората купуваха нейни продукти, за да работят и да играят от вкъщи.

През четвъртото тримесечие оперативната печалба, изчислена не по общоприетите счетоводни принципи GAAP, е нараснала с 93% до 159 млн. долара.

За цялата година до март Logitech твърди, че годишните ѝ приходи от продажби са спаднали с 5% до 4,30 млрд. долара, което е над прогнозата ѝ за диапазона от 4,2 до 4,25 млрд. долара.

Оперативната печалба (не по GAAP) е нараснала с 19% до 699 млн. долара, обяви компанията. Това се оказа над очакваните от нея 610-660 млн. долара.

Сега Logitech иска да увеличи приходите си от продажби с до 2% до 4,3-4,4 млрд. долара в следващите 12 месеца, докато оперативната печалба ще е между 685 и 715 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 30.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още