IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата пивоварна в света разширява позициите си в Азия

Anheuser-Busch си възвърна контрола върху южнокорейската Oriental Brewery за 5,8 млрд. долара

12:09 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-голямата пивоварна в света разширява позициите си в Азия

Най-големият производител на бира в света – Anheuser-Busch InBev, е постигнал съгласие да закупи южнокорейската Oriental Brewery от KKR & Co и Affinity Equity Partners за 5,8 млрд. долара. В сумата влизат задълженията на азиатския производител, който не успява в последните месеци да се възползва от силния растеж на търсенето в региона.

Сделката идва по-малко от седмица, след като японският Suntory Holdings се съгласи да купи Beam Inc за 13,6 млрд. долара плюс транзакциите, подчертавайки нарастващата консолидация в световната алкохолна индустрия.

Carlsberg, Heineken и SABMiller също постигнаха серия от сделки в Азия, вливайки в местния бързо развиващ се пазар около 258 млрд. долара през последните пет години.

Базираната в Льовен, Белгия, AB InBev продаде през 2009 г. на KKR южнокорейския производител за 1,8 млрд. долара като част от усилията си за облекчаване на тежестта на кризата. KKR се съгласи да плати около 800 млн. долара в брой, докато останалата част от сумата разсрочи във времето заедно с Affinity Equity Partners.

"OB ще засили нашите позиции в бързо развиващия се Азиатско-тихоокеански регион", заяви Карлос Брито, главен изпълнителен директор на AB InBev.

AB InBev има сравнително малко присъствие в региона, задоволявайки се на този етап с едва 14,3% от пазарния дял. През 2012 г. печалбата на компанията преди лихви, данъци и амортизация достигна 15,5 млрд. долара.

Повече за алкохолния бизнес и производството на бира може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още