IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вълков: SEE Link e приятна изненада

Разходите и рисковете са ограничени, докато потенциалът е много голям, смята главният изпълнителен директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“

15:00 | 11.04.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лично за мен платформата SEE Link e една приятна изненада от страна на ръководителите на българския фондов оператор. Това заяви в предаването InvestOr“ по Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на УД „Конкорд Асет Мениджмънт“ АД и член на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества Петко Вълков.

По думите на Вълков чрез новата платформа се целят два ефекта – по-лесен достъп на родните инвеститори до други пазари в региона и елиминиране на част от недостатъците на българската сетълмент система.

Разходите и рисковете са ограничени, докато потенциалът е много голям“, коментира той.

Според главния изпълнителен директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ SEE Link ce появява в момент, в който борсовите оператори по света отчитат все по-малки приходи от търговията с акции. Фокусът е насочен към деривативните инструменти.

Коментар по темата направи и портфолио мениджърът в УД "Юг Маркет Фонд Мениджмънт" АД Гено Тонев. По думите му новата платформа прави региона по-забележим на европейската и световната сцена.

Ако очакваме някакви по-сериозни положителни тенденции, то ще бъде, защото България ще бъде забелязана от много от по-големите европейски - и не само - инвеститори“, отбеляза Тонев.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият Димитър Вучев коментира движението на трите основни индекса в България, Македония и Хърватия – SOFIX, MBI 10 и CROBEX. Положително впечатление за последните 15 месеца прави движението на основния индекс на фондовата борса в Македония, която въпреки политическите неуредици в страната е с най-силно представяне сред трите борси. 

Цялото интервю с Петко Вълков гледайте от видеозаписите:

Част I

 

Част II

Седмичното обзорно пазарно предаване „Invest/Or” се излъчва всяка неделя от 20 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Изминали издания на Invest/Or гледайте тук

Следете Invest/Or и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Нова борса, където ще се търгуват чалъми :) Щото друго не остана. Не може от 3 *** да излезе нещо различно от тройно по-голямо ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още