IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Доналд Тръмп предприе нова политика по отношение на Китай

Въпросът е каква ще е позицията на Руската федерация в този конфликт, каза проф. Нако Стефанов

10:47 | 07.12.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предприе нова политика по отношение на Китай и това се доказва от разговора му по телефона с президентката на Тайван. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria проф. Нако Стефанов от Софийския университет.

Този ход не е случаен, а част от новата политика по отношение на Китай. Още преди изборите Тръмп се закани да вдигне митата, за да защити американското производство, заяви анализаторът.

В Китай бяха малко изненадани от победата на Тръмп, те обаче вече се готвят за тези нови условия, каза проф. Стефанов.

Въпросът според него сега е каква ще е позицията на Руската федерация по отношение на този конфликт.

Вижте още във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Позицията на балансьор най е добра от гледна точка на интересите на Русия...впрочем едни "топли" отношения между Китай и САЩ , непременно ще са в ущърб на третата страна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 7 години
Хенри Кисинджър разказва как е повдигнал пред Мао Дзедун въпросът за човешките права в Китай. Какво имате в предвид под човешки права, попитал Мао? Например свободата на придвижване, посочил Кисинджър. Добрe, колко китаеца искате да имате утре? Ако искате 200 милиона само кажете. Кисинджър подчертава че оттогава не е питал за човешките права в Китай. Това което искам да ви кажа е че Китай винаги си е бил самодостатъчен и никой не го продава или купува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
scott
преди 7 години
ало,балона....кво да те правим с плоското ти и неабстрактно мислене.Ама си пишем ясно: НЕ "ЩЕЛИ ДА ПРОДАВАТ" А ВЕЧЕ СА ПРОДАЛИ!ИЗТОЧНА ЕВРОПА за позиции и опции. През 1990-та. Няма да забрава и няма да простя.Та, обесневам /явно требва по два пъти, само зарад тебе/ ,че сега имас същата опциа: Да продадат Китай за опции на сближаване със САЩ.Ако и когато направят това - ше си заслужат съдбата на поглъщане от боата удешвачка. Край на сичките им читави съюзници и бъдещ просперитет. Разпарчетосани на части, употребени и претопени.Повторението е майка на знанието....Та, руските *** са пред избор. Мож да се окажат мечки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
khao
преди 7 години
по коментара ще познаете кой професор и кой не ... :):)кво значение има ква ще е позицията на РФ? С кое нейно производство застрашава сащ или китай ?вижте го и тоя под мен, пияниците щели да продават държава с 10 пъти по голямо население и 100 пъти по голямо прозиводство :):)все едно ти да продадеш Божков :):) алкохола от сутрин никога не е давал добри идеи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 15
scott
преди 7 години
Сега ще се види, СТАВА ЛИ НЕЩО ОТ РУСКИТЕ ***!АКО, КАКТО ПРЕЗ 1990-ТА ПРОДАДЪТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ОТ ИНТЕРЕС, СЕГА ПРОДАДАТ И КИТАЙ, ПАК ЗА ПАРИ И ОТ ИНТЕРЕС: ше си заслужи пълното разграбване и унищожение.Русия и Китай върсъс САЩ - това е интересно и смислено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още