IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България може да стане регионален хъб за дигитални номади

Страната има няколко предимства за привличане на интереса на дигиталните номади, коментира икономистът Методи Цанов

18:09 | 12.02.18 г.
България може да стане регионален хъб за дигитални номади

България има всички предпоставки да се превърне в регионален хъб за дигитални номади. Това коментира икономистът Методи Цанов в предаването Invest/Or? на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му дигиталните номади, които избират България, могат да се разделят основно на две групи. Едната от тях включва хора, които преминават транзитно през страната, а другата - дигитални номади, които решават да основат свой бизнес и да се възползват от ниските данъци.

Освен благоприятната данъчна среда България разполага с още няколко предимства за привличане интереса на дигитални номади, а именно - бързият интернет в сравнение с глобалните скорости, ниските цени на храната, наемите и услугите, както и наличието на все развито общество от стартъпи и предприемачи.

Няколко глобални хъба, базирани основно в Азия, се очертават като привлекателна локация за дигитални номади, коментира още икономистът.

"Виетнам, Тайланд, Индонезия са доста привлекателни места за тези хора, тъй като са сравнително евтини и предлагат някаква степен на екзотичност", отбеляза той. Южна Америка също се откроява като привлекателно място и не на последно място е Европа, в частност Берлин и Барселона. Наблюдава се и повишаване на интереса към Балканите, допълни Цанов.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още