IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос: Можем да повлияем на Марс

Космическият ми проект е най-важният, твърди предприемачът

08:37 | 05.10.18 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският предприемач Джеф Безос счита проекта си за колонизацията на Марс за най-важния. Аргументът му много прост – това според него е най-добрата планета.

„Изпратили сме роботизирани сонди до всяка планета в слънчевата система и повярвайте ми, това е планетата. Имам приятели, които искат да се преместят на Марс, и им казвам, първо се преместете на връх Еверест за една година, защото ще ви се стори като райско кътче в сравнение с Марс. Ние най-после сме достатъчно големи, за да повлияем на тази прекрасна планета. В продължение на хиляди години Земята беше много голяма, а човечеството – много малко. Това вече не е вярно“, казва Безос в последната част на интервюто си за Дейвид Рубенстайн за Bloomberg.

По думите му човечеството е изправено пред избор - дали цивилизацията да изпадне в застой, което е възможно.

„Аз искам внуците на моите внуци да използват много повече енергия на глава от населението от мен. И бих искал да няма ограничение на населението. Бих искал да има 1 трилион души в слънчевата система. Така бихме имали 1000 души като Айнщайн и Моцарт“, казва милиардерът.

Какво още разказва той за за бъдещето и целите на Blue origin, както и за заселването на Слънчевата система, за биологичния си баща и дядо си вижте във видеото! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Чистото детинско любопитсво, любознателността в чистия и вид, страст към предизвикателства и себедоказване, мързелът също... са основните движищи сили на прогреса. А не толкова, че задължително, в срок до 1 година трябва да бъде измислено решение за конкретен проблем и който го открие ще получи голяма награда. На сила хубост не става, да, парите могат да служат като катализатор на открития, но за голяма част от гениите парите не са водещ мотив за дейността им...е то за космоса определено си трябва значим финансов ресурс, но и само с пари не става, трябват истински природно любопитни хораа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Ако Марс някога бъде заселен, то няма да е от биологични хора. А и това е под въпрос, тъй като бъдещата машинна цивилизация ще има различни приоритети от човешката, които може да не включват космическа експанзия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 7
khao
преди 5 години
така е, живота е газови трасета, футбол и ядене ... и да се изказваме по теми по които не разбираме ... дали ще може или не, няма как да го знаеш преди да си пробвал, а докато има хора които искат да пробват човечеството ще се развива, въпреки че 80% казват ... "тАва нема как да стане, слушай ме !"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
neverland
преди 5 години
Е що бре? Обзалагам се че е възможно да се възпроизведат в контролирана среда(под стъкло с нужните нива на кислород, температура...)и ще се родят новите хора, които обаче заради различната гравитация(най малкото)ще бъдат видоизменени, после и следващите още малко изменени и те така :)Защо да не оцелеят по тази схема, ще оцелеят може би, но ще са вече извънземни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
"Иначе казано, животът на друга платената ще е причина за промени, мутации, и изобщо еволюция в такава посока, че след X поколения живеещите там ще се различават коренно от живеещите на Земята ;) "Много филми гледаш.Няма как да има Х поколения. Ако и 2-3 има, ще е чудо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 1
neverland
преди 5 години
Така...1. Живот зад стъкло, не е живот. Иначе, казано-да, могат да изпратят група самоубийци, които да живеят под купол или във фургони и правят някакви тестове и изследвания, но по този начин не може да се постигне масове заселване и пълноценен начин на живот.2. Ако искаме да се засели масово Марс, трябва да се създадат условия за живот сходни с тукашните(да има вода, да се диша без маска, да има по плътна атмосфера)3. Веднъж напуснали планетата ни, хората бавно се превръщат в извънземни, които са адаптирани за живот при точно конкретни условия.Устройството и структурата ни е такава в момента, просто защото условията на Земята са го изисквали или го изискват. Иначе казано, животът на друга платената ще е причина за промени, мутации, и изобщо еволюция в такава посока, че след X поколения живеещите там ще се различават коренно от живеещите на Земята ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още