IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Сандолова: Лошата комуникация с ЕС влошава усвояването на евросредствата

Повече млади хора са нужни на държавната администрация, смята бившият представител на България в Европейската сметна палата

09:38 | 04.12.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p style="margin-bottom: 0cm">
	<span lang="en-US">Надя Сандолова</span></p>

Надя Сандолова

„Проблем на много правителства беше, че България се капсулира. Изхожда се от това, че проблемите са си само наши и се решават само тук. Заради това органите, от които зависи комуникацията и координацията с Брюксел, вместо да работят за по-добра резултати с усвояването на парите, се занимават с вътрешни политически заигравки и боричкания“, каза в ефира на Bulgaria On Air Надя Сандолова, бивш представител на България в Европейската сметна палата.

По думите и, на управляващите им липсва елементарна култура на комуникация. „Във ведомствата не трябва да има текучество на кадри, съобразено с политическата сила, която е на власт. Нужно е да се назначават млади хора, защото те имат друг манталитет, те са отворени към света, знаят езици, имат подготовка и енергия“, допълни експертът.

Според нея важно за страната ни е не само нивото на усвоените евросредства, но и дали са реализирани поставените цели и дали има добавена стойност, след изпълняването на заложените политики.

„Факт е, че не можем да се похвалим с добро усвояване на европейските средства от вече приключващия програмен период. Направиха се много грешки, както с управлението, така и с контактите и с Европейската комисия. Много писма оставаха без отговор с месеци. И това е грешка не само на едно правителство. От тази гледна точка е несериозно всеки следващ кабинет да размахва пръст на предходния какво не е свършил. Подобни действия са политически незрели“, каза Сандолова.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"Лошата комуникация с ЕС" - ами ДА, пътуващия цирк да не е избягал на луната - с нормално лоша комуникация до там?или НЕ, *** ние не бяхме ли В ЕС бе??? ми к'ва лоша комуникация АКО сме вътре в него??? Абе тез толкова ли са ***, или просто ни правят на маймуни всичките бе???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още