IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания настоява за промяна в правилата за свободно движение

Вътрешният министър Тереза Мей посочи, че свободният достъп до пазара на труда не трябва да води до масова имиграция

18:03 | 05.12.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Великобритания настоява за промяна в правилата за свободно движение

Свободният достъп до пазара на труда не трябва да води до масова имиграция и правилата за свободно движение трябва да бъдат променени, заяви британският министър на вътрешните работи Тереза Мей преди да влезе на Срещата по правосъдие и вътрешни работи, която се провежда в Брюксел.

По думите на Мей има известни проблеми със свободното движение, поради, което са необходими промени.

Искането на Великобритания е да може за новоприсъединилите се страни да бъде забавен пълният достъп до свободно движение. Пълен достъп те могат да получат, едва когато достигнат определени икономически стандарти. Мей смята, че това би могло да е начин за избягване на масовата имиграция.

От своя страна заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг заяви, че свободното движение е основно европейско право и не подлежи на обсъждане.

Според нея злоупотребите със социалните системи се дължат на неясните закони и щедрите правила за отпускане на помощи в някои страни. Именно те трябва „да си напишат домашното“.

На днешния съвет вътрешните министри обсъждат и присъединяването на България и Румъния към Шенген, но гласуване няма да има.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Е стига де. Пред Украйна стои въпроса За или Против ЕС, защото ЕС им отиват на крака с договора. Тогава е нормално да се запитата искат ли го не го ли. То иначе и Египет могат да си направят такъв референдум, ама пък тях никой не им е предлагал. Т.е. ЕС беше готова да приеме Украйна веднага, докато Киев не се запъна. И все пак в колко от 28-те е имало изобщо референдуми? И защо точно на теб трябва да го обеснявам:) Но пък от друга страна с фалшифицирана изборна система от типа на нашата, какви ли резултати може да има...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
V.At.
преди 10 години
До 1А пък германците тълкуват същото като възраждане на третия райх.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Абе откъде се пръквате такива бе?! Който не му харесва ЕС, да напуска. Подозирам, че има много желаещи, просто никой още не го е извикал на глас. Първия тест са Евроизборите, следващия е референдума във ОК. В украйна също трябва да се проведе референдум, предшестван от обективна, информационна кампания с (-) и (+) от отношенията с ЕС. След това да се изпълни ролята на Суверена. И като си говорим за Суверен, може би е време да има огромен референдум в ЕС за всички еврограждани, за някои основни въпроси. Иначе отиваме към строя, които иванофф описва. Не че можем да го избегнем де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 8
Ewiak Ryszard
преди 10 години
Това е залеза на Европейския съюз. Къде отиваме? В Библията се казва: "И [северният цар = Русия] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [това означава финансово-икономическо и политическо земетресение, разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]." (Даниил 11:28,29а) След това ще бъде война. (Даниил 11:29б,30а; Матей 24:7; Откровение 6:4)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още