IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания подготвя вето на бъдещето разширяване на ЕС

Островната държава иска по-строги правила за европейските работници.

16:59 | 21.12.13 г. 16
Автор - снимка
Редактор
Великобритания подготвя вето на бъдещето разширяване на ЕС

Великобритания ще наложи вето на бъдещото разширяване на Европейския съюз, ако не бъдат въведени по-строги правила за европейските работници. Страната ще настоява за по-строги условия за присъединяване на всички нови членки на общността. Целта е да се ограничи достъпът на гражданите от тази част на континента до европейския пазар на труда, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Reuters.

В същото време проучванията показват, че притокът на източноевропейци е допринесъл за повишаване на брутния

вътрешен продукт на Великобритания и че те внасят повече социални осигуровки, отколкото получават помощи.
На срещата на върха на ЕС в Брюксел, където беше потвърдено началото на преговори за членство на Сърбия идния месец, Камерън отбеляза, че на новите членки не би трябвало да се разрешават "големи движения на население".

Британските медии също насочват вниманието към „надвисналата”, според тях, опасност от наплив на българи и румънци от 2014 г., когато изтича срокът на временните ограничения за достъп до британския пазар на труда за граждани на тези страни.

До присъединяването на нови членки към ЕС вероятно ще минат поне десет години. Освен Сърбия, още четири страни са кандидатки за присъединяване - Исландия, Турция, Черна гора и Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

16
rate up comment 2 rate down comment 0
naso_fr
преди 10 години
... които от 2 години вече са подлудили Париж и полицията основно с тях се занимава. Но нека, тя Франция е *** социална страна, взима от мен и дава на такава *** като *** и разни *** идващи от Северна Африка. Със социална политика ще останат само нуждаещи се и некадърните във Франция, нещата вървят назад тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 0
naso_fr
преди 10 години
Виж, всеки си прави сметката. Лекарите/мед. сестри ги разбирам, в България е гавра с труда им. Учителите пък повечето дават частни уроци и не емигрират.Аз говоря за ИТ индустрията където има недостиг в световен мащаб и заплатите в родината са в пъти над средните. Като сравнявам София и Париж сметката излиза много в полза на София. Данъци/осигуровки в Париж са ти 33%, в София под 15%; така за една и съща позиция в двата града получаваш почти еднаква нетна заплата. Само че живота в Париж е 4 пъти по-скъп.Всеки бранш си прави сметката, футболистите няма как да имат същите заключения като ИТ спецовете. Там заплатите са баснословни и него бълха го ухапала да живее в Париж, Лондон и т.н.Под *** има предвид сезонните работници, които и Германия и Франция и Англия правят кампании всяка пролет за набиране на такива. Други *** са работещите в строителния бизнес на черно и т.н. и т.н. Тия *** гладуват в родината, балона се спука, те ще емигрират заедно с крадливите ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
Не е така. Работодателите за запад само печелят от "отрепките" идващи от Балканите. И социалните им фондове също. Ако не бяха "ОТРЕПКИТЕ" Англичаните , Французите /особено французите/ Щяха да са по *** и от "отрепките" идващи от държави като нашата. Това, че тукашния елит е *** и не може да ползва ресурсите си / в случая човешкия такъв/ е отделен въпрос! Повярвай ми РАБОТОДАТЕЛИТЕ там на запад нямат против евтината работна сила."Имате ли си сериозна професия в родината, няма никакъв икономически смисъл да емигрира човек"Разбира се че има! Освен "сериозна" професия е необходимо и сериозно заплащане! А когато имаш сериозно заплащане възниква като следствие друг проблем -харченето! Какви можеш да получиш срещу парите си. В случаи като нашата държава те не са много. Пример за да е по разбираемо - Дай на Роналдо двойно повече пари, за да живее и работи да речем в Разград !???? Нищо че професията му е сериозна и нищо че ще взема повече пари. Той ще предпочете да живее и работи на запа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
Може би е така, но не би трябвало - все пак се очаква политиците, бидейки елит, да са по-различни. Нали това е то определението за елит. Така де...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 1
naso_fr
преди 10 години
Имате ли си сериозна професия в родината, няма никакъв икономически смисъл да емигрира човек.Нито медицински, нито пенсионни, нито социални услуги ползвам. Ако напусна работа няма големи помощи, щото съм напуснал 'по собствено желание' и това да получаваш 80% от заплатата си за 2 години напред не съществува. Реално работа и смазват и мен и работодателя ми с данъци, за да се издържат утрепките от балканите и от Африка, които идват да работят във Франция. Пълен та*ак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Политиците ни са представителна извадка от народа на България! Това сме ние като манталитет, такива са ни и политиците! Даже сред политиците се срещат понякога и не чак толкова *** и прости хора, колкото сред масите... хаха! Всичко ни е "за един пробит долар"... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 0
naso_fr
преди 10 години
Много си прав, човек. От 3 години работя като инженер/програмист в Париж и е точно така. Заплатата ми е висока, но всичко отива и нищо не се спестява. Апартаменти по 20 до 35 квадрата (35 само ако имаш работеща половинка), бирата ти е 8 евро половинката, а данъците... бру-тал-ни!Оглеждам се сега за работа в друга страна на ЕС, но ситуацията с данъците и цената на живот е същата навсякъде, изключение прави Швейцария само, но тя малка. Замислям се да се връщам в родината, там условията за моя бранш са прекрасни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Ама да отиде Камерън да го каже това на площада в Киев, а не в Лондон, с препратки към нас, защото когато кандидатствахме, други неща ни говореха! Да отиде той като премиер на една от основните страни в ЕС да обясни на тиквите, дето са тръгнали да разсипят и без това закъсалата си държава от зор за ЕС, какво ги чака, а не да им пращат разни американски и полски сдухляци да им раздават бисквитки и да им рисуват райски картини!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 0
Vesko94
преди 10 години
Великобритания рискува да си навлече доста негативи с кампании като тези, просто ще го осъзнаят по-късно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
"не би трябвало да се разрешават "големи движения на население""-----------А малки може така ли? Значи обучените, знаещите, квалифицираните ще ги вземат, а останалите да си стоят в задния двор? Ей, хич не били глупави тез ингилизи, ей! Ама не мога да разбера защо им се оставяме така да ни прекарват! Всъщност разбирам - рядко сме имали политици с топки - обикновено са най-банални пъзльовци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още