IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания подготвя вето на бъдещето разширяване на ЕС

Островната държава иска по-строги правила за европейските работници.

16:59 | 21.12.13 г. 16
Автор - снимка
Редактор
Великобритания подготвя вето на бъдещето разширяване на ЕС

Великобритания ще наложи вето на бъдещото разширяване на Европейския съюз, ако не бъдат въведени по-строги правила за европейските работници. Страната ще настоява за по-строги условия за присъединяване на всички нови членки на общността. Целта е да се ограничи достъпът на гражданите от тази част на континента до европейския пазар на труда, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Reuters.

В същото време проучванията показват, че притокът на източноевропейци е допринесъл за повишаване на брутния

вътрешен продукт на Великобритания и че те внасят повече социални осигуровки, отколкото получават помощи.
На срещата на върха на ЕС в Брюксел, където беше потвърдено началото на преговори за членство на Сърбия идния месец, Камерън отбеляза, че на новите членки не би трябвало да се разрешават "големи движения на население".

Британските медии също насочват вниманието към „надвисналата”, според тях, опасност от наплив на българи и румънци от 2014 г., когато изтича срокът на временните ограничения за достъп до британския пазар на труда за граждани на тези страни.

До присъединяването на нови членки към ЕС вероятно ще минат поне десет години. Освен Сърбия, още четири страни са кандидатки за присъединяване - Исландия, Турция, Черна гора и Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

6
rate up comment 8 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
" Англия мирише,..."-------------------------------Ох, то само Англия да "миришеше", че човек да не стъпва там, ама то такава воня навсякъде, братче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Минуси са ти писали хора, които не са излизали от България!да, в Англия е пълно с индийци, като почнеш като камериерки по хотелите и стигнеш до докторите им в предградията! Англия мирише, и Георги Марков го е видял и описал, затова английските служби го премахнаха и го преписаха на българские си колеги с чадъра!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 10 години
Не съм бил там и не изпитвам желание да отида...там не става за живот но на малък остров долече от малоумията и пагубната цивилизация дааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
Stone_Kold
преди 10 години
Е ко толко има да гледам там?бетон и милисионерщина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 27 rate down comment 5
bulgarian lev
преди 10 години
Алоооо, англичанииии, алооооо Камеръъъъън!!! Иска ми се да чуете вички, но къде да ви го напиша?!С висше образование съм и мога да работя при вас, знам и езика ви, но няма да дойда. Аз бях, имам приятели там, колеги, работещи, идвах и стоях 2 пъти по около 2 седмици. И видях - в тази скъпотия, данъци (стигащи почти половината от годишния доход), експлоатацията която налагате, а сте и с вирнати носове, все едно сте най-най вие (което е заблуда) няма да дойда да работя при вас. Да ви плащам по един портфейл с паунди за да обитавам вашите тъмни миришещи на мухъл маломерни дупки (това са масовите квартири там), нещо по свястно ако имате то е два портфейла с паунди?!...Излиза че каквото давате вие си го прибирате обратно, работим ви по 10 часа за да се натъпчем в опасното за живота ви метро и ако оцелеем в него отиваме в дупката да спим и утре пак отначало?! Неее, г-н Камерън, при вас идвам само като турист, засега, признавам има какво да се види при вас. Но да работя при вас?...не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 0
RedBot
преди 10 години
Га ядоа кифтетата ни риваа, са ривът..Ако наложим мита за английските им *** правени в Китай ще вдигнат вой до небето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още