IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ: Нужна е по-твърда позицията по казуса с българските имигранти

Англия не може да нарушава договорите на ЕС и същевременно да се ползва от достиженията на вътрешния пазар, твърди Моника Панайотова

12:35 | 03.01.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
ГЕРБ: Нужна е по-твърда позицията по казуса с българските имигранти

Българското правителство трябва да бъде по-активно по темата с наплива на имигранти към Великобритания, заяви в ефира на Bulgaria On Air евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова.

По думите ѝ действията на британското правителство създават негативни стереотипи по отношение на законно пребиваващите на Острова българи и румънци.

„Британските власти показват политическа немощ за позициониране във вътрешнополитически план не чрез постижения, а залагайки на принципа на страха и негативната кампания срещу европейски граждани. Лозунгите, подкрепяни от премиера Дейвид Камерън са недопустими. Не може да твърдиш, че свободното движение на хора в Европейския съюз (ЕС) трябва да бъде „по-малко свободно” и това да остане незабелязано“, посочи Панайотова.

Великобритания не може да нарушава договорите на ЕС и същевременно да се ползва от достиженията на вътрешния пазар.

„Нека не разделяме Европа на бедни и богати държави, а на такива, които изпълняват задълженията си като членове на ЕС. Данните показват, че огромна част от имигрантите от България и Румъния са икономически активни и заминават с цел работа, обучение или повишаване на квалификацията. Те плащат данъци и осигуровки и в никакъв случай не може да се твърди, че са там само за социален туризъм“, каза евродепутатът.

Панайотова припомни още, че Европейската комисия многократно потвърждава, че вътрешната мобилност в ЕС има положителен ефект върху икономиките в държавите-членки.

Вижте целия разговор във видео файла.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
"ГЕРБ: Нужна е по-твърда позицията по казуса с българските имигранти" Не възнамерявам да емигрирам.Моля редакторите да внимават къде, кога, как и по колко пъти в едно изречение се членува в българския език.Остенете със здраве :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още