IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна вдигна акцизите на тютюна и алкохола

Парламентът в страната одобри антикризисния закон с мерките за икономии, поискани от МВФ

11:52 | 28.03.14 г. 4
Украйна вдигна акцизите на тютюна и алкохола

Украинският парламент взе решение да увеличи акцизите на тютюна и алкохола в опит да се справи с тежкото финансово състояние на страната. Управляващите одобриха и антикризния закон с мерките за икономии, поискани от Международния валутен фонд. Преди ден стана ясно, че международната финансова институция планира да отпусне кредити на Украйна в размер от 14 до 18 млрд. долара.

Сред условията са повишаване на цените на природния газ за населението и замразяване на пенсиите и заплатите на държавните служители. В следващите две години международната помощ за страната може да достигне 27 млрд. долара, стана ясно още  вчера.

Мерките за икономии, които Украйна трябва да приложи срещу обещаната сума, не бяха приети веднага от парламента. Спасителният план беше одобрен след дълги дебати и едва при второто гласуване.

Барак Обама също коментира ангажиментът на МВФ да отпусне заема на Киев. По думите му това е голяма стъпка напред. Президентът на САЩ отбеляза обаче, че Съединените щати очакват от Украйна стабилно правителство със сериозна икономическа програма, взимаща под внимание интересите на всички региони в страната.

Днес в Киев се очаква да има нови протести на активистите от движението „Десен сектор" пред сградата на Върховната рада в Киев. Ден по-рано те заплашваха, че ще щурмуват парламента.
 



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
"Барак Обама също коментира ангажиментът на МВФ да отпусне заема на Киев. По думите му това е голяма стъпка напред."Така се започва,бъдещи роби на световните банКстери! С такива "помощи",след които ще има нови и нови,НО,С УСЛОВИЯ!Ще има масова "приватизация" и масово увеличаване на безработицата,но и..броя на милиардерите ви.Ще видите,как изчезват в небитието цели държавни сектори,като здравеопазване,образование,социална дейност...Ще видите още много неща,от които ще ви светне,какво сте си докарали,но ще бъде късно.Ще изчезне и "националната" ви независимост,ей така,без да е стъпил чужд ботуш,освен този в базите,изградени,за да пазят...запада от Русия.Не вас.Вие ще станете пушечно месо и работен ***.Пригответе се,за това велико приключение ,по западен сценарий,много е вълнуващо,за давещите се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Людени
преди 10 години
Имаше "Европа на Българси !" .... ще има и "Европа на Украйнски !"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
hemilio
преди 10 години
На ви Европа сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Следват и акцизите на горивата, за да стигнат европейските нива. Све пак ше влизат в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още