IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 метода за повишаване на енергията и мотивацията от Гавин Ингам

Британският лектор ще посети България на 8-9 октомври, за да проведе 2 семинара на тема лична и бизнес мотивация

10:02 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Гавин Ингам: Факторът &bdquo;Мотивация&rdquo; влияе на всяко наше действие. <em>Снимка:&nbsp;To The Top&quot; Ltd.&nbsp;</em></p>

Гавин Ингам: Факторът „Мотивация” влияе на всяко наше действие. Снимка: To The Top" Ltd. 

Кое е онова нещо, което ни дава сила да се справяме с всяка следваща задача или трудност? Онова, което определя дали ще ставаме сутрин и даваме всичко от себе си, или ще се пестим в стремежите си?

Това е факторът „Мотивация”, чието ниско или високо ниво влияе на всяко наше действие, смята международно признатият и уважаван лектор по темите „мотивация и развитие“ Гавин Ингам. По думите му има четири основни метода за засилване на този фактор:

-     Поставете си цели – Общо състояние или нещо, до което искате да достигнете след 10,5,3 години и конкретни цели за след 1 година, 6 месеца, 1 месец.  Запишете си ги на достъпно място, където да ги виждате.

-     Разберете  защо дадена цел (собствена или поставена в работата) е важна за вас – не възприемайте поставените си цели просто като нещо, което искате или се налага да се случи. Вгледайте се и се концентрирайте в това, което осъществяването на целта ще ви даде на Вас, как то ще е във ваша полза, как ще ви накара да се чувствате.

-     Направете списък с всичко, което не ви харесва, но го толерирате – лесно е и отнема минути! При първото съставяне на списъка ще се изненадате колко много са нещата в него. След като го създадете и започнете да елиминирате тези неща от живота си, ще се изненадате от две неща - колко лесно, безболезнено и без последствия се случват някои от тях и колко много енергия ще ви освободят.

-     Обграждайте се с развиващи се и мотивирани хора, книги или други източници. Хората са казали, че „с какъвто се събереш, такъв ставаш!”  Ако се обграждате с негативни, “искам да съм” (но нищо не правя), „друг ми е виновен” тип хора, какъв ще станете или най-малко на къде ще клони ежедневното ви настроение и нагласи? Прочетете мотивираща книга или се запознайте с мотивирани хора.

Британският автор на книгата Motivate People Гавин Ингам ще посети България на 8-9 октомври, за да проведе 2 семинара на тема лична и бизнес мотивация. Повече за възможностите за среща с Гавин Ингам ще намерите на www.motivation.tothetop.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още