IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 17 декември започва предлагането на акции от ИД КД Пеликан АД

Според устава на дружеството до 50% от активите му ще бъдат инвестирани в акции.

16:29 | 08.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
От 17 декември започва предлагането на акции от ИД КД Пеликан АД
Началната дата за продажба на акции от ИД КД Пеликан АД е 17 декември 2004, съобщава днешният брой на Държавен вестник. Считано от тази дата, инвеститорите могат да купуват и да продават акции всеки работен ден от 10 до 17 ч. на гише от управляващото дружество КД Инвестмънтс ЕАД.

Според устава на дружеството до 50% от активите му ще бъдат инвестирани в акции.

Емисионната стойност е равна на нетната стойност на активите на една акция, увеличена с разходите по емитирането в размер 3% от нетната стойност, докато стойността на обратно изкупуване е равна на нетната стойност на една акция. Емисионната стойност и стойността на обратно изкупуване се изчисляват ежедневно до 17 ч. и по тях се изпълняват поръчките за покупка и продажба, подадени в предходния работен ден.

ИД КД Пеликан АД е шестото инвестиционно дружество от отворен тип у нас. Първото е ИД Златен лев АД с разрешение на регулаторния орган от 1998 г. През 2002 г. е учреден ИД Елана Еврофонд (който инвестира основно в облигации и депозити), следват ИД Ти Би Ай Евробонд (който също инвестира в облигации и депозити), ИД Адванс Инвест (с инвестиции до 90% от активите си в акции) и ИД Капман Капитал (до 40% от активите му са в акции).

Свързани компании:

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още