IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак е изкупил едва 10% от заявените количества тютюн реколта '04

13:28 | 12.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак е изкупил едва 10% от заявените количества тютюн реколта '04
В началото на следващата седмица се свиква спешно заседание на Надзорния съвет на холдинга

Едва 10% от заявените количества тютюн – реколта 2004 са изкупени от БТ холдинг към настоящия момент, докато частните фирми вече са изкупили над 75% от заявените си количества, заяви министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме, цитиран от пресцентъра на Министерство на земеделието и горите.

Ето защо министър Дикме е поискал в началото на следващата седмица свикване на спешно заседание на Надзорния съвет на Булгартабак холдинг, в качеството си на член на съвета. На заседанието ще бъде разгледан ходът на тазгодишната изкупна кампания на тютюн от дружествата на холдинга и финансовото обезпечаване на кампанията.

Министър Дикме е поискал като друга точка от дневния ред да бъде включено разглеждането на заявките за квоти за тютюн от нова реколта, постъпили от дъщерните дружества на БТ холдинг. По време на заседанието, той ще настоява за дружествата, които се приватизират, да бъде включена специална клауза, която да ги задължава да изкупуват цялото заявено количество тютюн.

Към момента темповете, с които се осъществява изкупната кампания в страната от дъщерните дружества на Булгартабак, са притеснителни, посочи министър Дикме, като допълни, че поради тази причина ще предложи холдингът да поеме гаранции за кредитите на дъщерните дружества.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още