IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет заявления за участие в търговете за UMTS лиценз подадоха в КРС

17:51 | 17.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Пет заявления за участие в търговете за UMTS лиценз подадоха в КРС
Пет заявления за участие в търговете за издаване на три лицензии за подвижни клетъчни мрежи от трето поколение UMTS са подадени днес до 17.00 часа в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), когато изтече определения за това срок, съобщиха от комисията.

Две са заявленията за участие в търга за издаване на една лицензия от клас А, а три – за участие в търга за издаване на две лицензии от клас Б.

За участие в тръжната процедура за издаване на една лицензия от Клас А по реда на тяхното постъпване документи подадоха:

-БТК АД;
- “Мобилтел” АД;

За участие в тръжната процедура за издаване на две лицензии от Клас Б по реда на тяхното постъпване документи подадоха:

-БТК АД;
-“Космо България Мобайл” ЕАД
-“Мобилтел” АД;

Кандидатите са внесли определения депозит за участие в търговете в размер на 2 млн. лв. за всяко участие.

Съгласно процедурата, тръжните книжа бяха предадени на експертна комисия, определена за провеждане на процедурите, в присъствието на членове на КРС и на експертната комисия.

На заседанието документите ще бъдат разпечатани и всяка страница от постъпилите книжа ще бъде подписана от двама от членовете на експертната комисия.

Съставът на експертната комисия е определен по реда на Закона за далекосъобщенията и включва представители на администрацията на КРС, на Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на финансите, Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи.

Предстои експертната комисия да се запознае с подадените документи и да установи тяхното съответствие с изискванията за участие в търговете.

При установяване на нередности и непълноти, на участниците ще бъде определен 7-дневен срок за отстраняването им.

Търгът за издаване на една лицензия от клас А ще се проведе на 30 март, 2005 г. в България, гр. София, Национален дворец на културата – зала № 6 от 10.00 ч. при първоначална тръжна цена 70 млн. лв. и стъпка за наддаване 2 млн. лв.

КРС взе решения да обяви тръжните процедури, след като при заявено намерение за издаване на UMTS- лицензиите установи, че броят на лицата, подали писмени искания за получаване на лицензия, съответно за клас А и клас Б, е по-голям от свободния радиочестотен ресурс.

Лицата, на които ще бъдат издадени лицензиите, ще трябва да отговарят на следните изисквания:
-да притежават опит в осъществяването на далекосъобщителна дейност;
-да имат над 500 000 потребители на предоставяните от тях далекосъобщителни услуги;
-да са реализирали над 50 млн. евро годишен оборот от предоставянето на далекосъобщителни услуги за 2003 г
-да не са сдружения между двама или повече далекосъобщителни оператори, притежаващи индивидуални лицензии за осъществяване на далекосъобщения на територията на България чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа по стандарт GSM.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още