IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За инвеститор първи клас вече се искат най-малко 70 млн. лв.

17:06 | 07.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
За инвеститор първи клас вече се искат най-малко 70 млн. лв.
За да бъде една инвестиция от първи клас вече се изисква тя да е в размер на над 70 млн. лв., а не както бе досега над 100 млн. лв., става ясно от приетите днес от Министерският съвет промени в Правилника за прилагане на закона за насърчаване на инвестициите, с които се намаляват праговете на класовете инвестиции.

Приетите промени предвиждат границите за инвестиция от втори клас вече да са от 40 до 70 млн. лв. вместо от 50 до 100 млн. лв. и за трети клас - от 10 до 40 млн. лв.

Промените в Правилника са свързани преди всичко с разширяване кръга от инвеститори, които да се конкурират с инвестиционните си планове за ползване на предвидените в закона стимули, особено тези от първи клас.

Освен това се прецизират условията за отпускане на бюджетни средства на първи клас инвестиция за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, необходими за реализацията на инвестиционния план до границите на имота.

Прецизира се и видът на документите за получаване на сертификат за клас инвестиция в случаите, когато заявителят е чуждестранно лице, клон на чуждестранно лице или обединение, в което участва чуждестранно лице.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още