IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира търговията с права на Елана Фонд и продажба на Транскарт

09:38 | 20.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира търговията с права на Елана Фонд и продажба на Транскарт
От 20 юни до 1 юли на БФБ – София ще се търгуват правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ.

Издадени са 2 млн. права, всяко от които дава възможност за записване на една акция с номинална и емисионна стойност един лев. Броят акции, предложени за записване, е два милиона. Фондът ще бъде от затворен тип с продължителност на действие 7 години, като след това ще бъде закрит.

Елана Фонд за Земеделска Земя АД ще инвестира само в обработваема земеделска земя, като целта е тя да се окрупнява в по-големи площи, даващи възможност за развитие на модерно и ефективно земеделие.

Също от 20 юни до 24 юни ще се извърши първичната продажба на акции на оператора на кредитни карти Транскарт. Броят акции, предложени за продажба, е 250 000, или 5% от размера на цялата емисия. Цената на въвеждане е осем лева, а пазарната партида - една акция.

Днес (20 юни) ще се проведе извънредното Общо събрание на "Слънчев Бряг" АД. С определение на Бургаския окръжен съд от 6 юни се допуска включване на нови точки в дневния ред, а именно: отмяна на решенията на извънредното Общо събрание на акционерите, проведено на 23 април 2005 г.; освобождаване членовете на съвета на директорите на дружеството: Миглена Тачева, Малина Бакалова, Галин Петров, Владимир Рангелов и Младен Мутафчийски; определяне на тричленен състав на директорите на "Слънчев бряг" АД; избиране на членове на Съвета на директорите на дружеството за срок от една година.

На 21 юни (вторник) ще се проведе Общото събрание на Лукойл Нефтохим – Бургас, като на него ще се приеме годишният финансов отчет на дружеството и ще бъде избран регистриран одитор. Акционерите на бургаската рафинерия ще гласуват за промени в органите на управление на дружеството и ще вземат решение за разпределение на финансов резултат. Книжата на Лукойл Нефтохим приключиха последната търговска сесия на средна цена от 21,64 лв.

На 22 юни (сряда) ще се проведе отложеното от 8 май Общо събрание на Стара Панина холд. На него акционерите ще приемат годишния счетоводен отчет на дружеството, доклада на експерт-счетоводителя и ще вземат решение за разпределение на финансов резултат. Акциите на холдинга приключиха изминалата седмица на ниво от 12,23 лв. средно.

Само ден по-късно ще се проведе Общото събрание на Ограхим АД – Русе, като на него ще се приеме годишният счетоводен отчет на дружеството за 2004 г. и ще бъде избран регистриран одитор. Акционерите на дружеството ще гласуват за промени в органите на управление и ще вземат решение за разпределение на финансов резултат.

Книжата на русенския производител на бои и лакове приключиха изминалата седмица на средна цена от 48 лв.

На 24 юни (петък) ще се проведе Общото събрание на Българска телекомуникационна компания (БТК), на което ще бъде предложено да се гласува за дивидент да бъдат разпределени 146,687 млн. лв. Печалбата на дружеството за миналата година е 253,178 млн. лв., като за Фонд Резервен ще бъдат разпределени 3,352 млн. лв., а за общи резерви - 103,139 млн. лв.

В момента капиталът на дружеството е 288 764 840 лв., разпределен в 8 250 424 акции с номинал 35 лв. Акционерите на телекома ще гласуват и за намаляване номинала на акциите на един лев. Ако номиналът на акциите е 35 лв., на акция се падат по 17,78 лв. брутен дивидент. Ако той е един лев, брутният дивидент е 0,508 лв. Книжата на телекома приключиха последната борсова сесия на ниво от 399,83 лв.

Също в петък ще се проведе Общото събрание на Неохим АД – Димитровград, като на него ще бъде гласувано решение за извършване на обратно изкупуване от дружеството на акции през 2005 г. Максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, е 3% от общия брой или до 79 630 акции.

Срокът на обратното изкупуване е 180 дни, считано от датата на оповестяване по реда на чл. 111, ал. 6 от Закона за публично предлагане на ценни книжа. Минималната цена на обратното изкупуване на акция е 15.00 лв., а максималната - 20.00 лв. Обратното изкупуване ще се извърши чрез системата за търговия на БФБ-София АД.

На събранието трябва да бъде приет доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2004 г., както и годишният финансов отчет на дружеството за миналата година. Ще бъде гласувано и решение за разпределение на финансов резултат.

Книжата на димитровградския производител на изкуствени торове приключиха изминалата седмица на средна цена от 23,81 лв.

На 24 юни е последната дата за придобиване на акции на Холдинг Варна А с право на дивидент. Общото събрание на дружеството реши да разпредели 200 хил. лв. дивидент, или по 0,20 лв. на акции.

Средствата за дивидента са част от общо 386 хил. лв., които са формирани от печалбата за миналата година в размер на 127 хил. лв. и неразпределена печалба от минали години в размер на 259 хил. лв. За първото тримесечие на тази година дружеството има печалба от 2,465 млн. лв. срещу загуба от 47 хил. лв. за същия период на миналата година. Книжата на холдинга приключиха изминалата седмица на ниво от 7,50 лв.

През изминалата седмица борсовите индекси приключиха на отрицателна територия, като SOFIX загуби 4,89% до 740,67 пункта, а широкият BG40 се понижи с 2,96% до 104,56 пункта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още