IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФЗ приема до 15 октомври заявления по схемата за дребни земеделски стопани

По схемата може да се кандидатства само през 2015 година

16:03 | 16.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
ДФЗ приема  до 15 октомври заявления по схемата за дребни земеделски стопани

Държавен фонд "Земеделие" започна изпращането уведомителни писма до кандидатите за директни плащания, които отговарят на условията за включване по схемата за дребни земеделски стопани. Кандидатите, които биха могли да заявят участие, са над 21 000, съобщиха от Фонда.

Целта на това подпомагане е малките стопанства да бъдат подпомогнати по опростена процедура, в сравнение с останалите схеми на директните плащания. Едно от условията е фермерите да са регистрирани като земеделски производители.

В схемата за дребни земеделски стопани могат да участват фермери, които са подали заявление за Кампания 2015 за директни плащания. Изготвена е предварителна калкулация с индикативни ставки, които са предоставени на всички кандидати. На тази база фермерите преценяват дали да подадат заявление за участие.

Подпомагането е в размер от 500 евро до 1250 евро, като се формира ежегодно и индивидуално за всеки кандидат.

Ако фермерите участват в тази схема, губят правото на подпомагане по останалите схеми на директните плащания, според Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП).

Срокът за подаване на заявления за участие е 15 октомври. Кандидатстване ще бъде възможно само през 2015 година, като всяка следваща кампания кандидатите могат да се откажат.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още