IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дяловете на Сентинел – Рапид ще могат да се записват от 15 ноември

Дяловете от този фонд ще се продават и изкупуват обратно без такси - на нетна стойност на активите на един дял

13:04 | 08.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Дяловете на Сентинел – Рапид ще могат да се записват от 15 ноември

Публичното предлагане на дялове от договорния фонд “Сентинел – Рапид” ще започне на 15 ноември, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на управляващото дружество "Сентинел Асет Мениджмънт" Валентин Карабашев. Считано от тази дата, инвеститорите могат да записват и купуват дялове всеки работен ден между 9,30 до 16 ч. в офиса на управляващото дружество, както и в офисите на ИП "Евро - Финанс" в София и Стара Загора.

Дяловете засега ще се предлагат само на гише, а на по-късна дата в зависимост от интереса към тях, ще решим дали да ги регистрираме за търговия на фондовата борса,” каза Карабашев. Номиналната стойност на дяловете е един лев, а броят им към началото на публичното предлагане е нула.

Емисионната стойност се изчислява всеки работен ден до 17 ч. и важи за деня, в който е определена. Покупките на дялове се извършват по емисионната стойност, определена в работния ден, следващ деня, в който са подадени поръчките за покупка. През октомври Карабашев съобщи, че дяловете от този фонд ще се продават и изкупуват обратно без такси - на нетна стойност на активите на един дял.

Договорният фонд "Сентинел - Рапид" е обособено имущество с цел колективно инвестиране в ценни книжа на парични средства, набрани чрез публично предлагане на дялове, което се осъществява на принципа на разпределение на риска от управляващо дружество. Набраните средства ще се инвестират основно в инструменти на паричния пазар - банкови депозити, държавни ценни книжа и облигации.

От 12 септември се предлагат дяловете на договорен фонд “Сентинел Принсипал”, който също се управлява от "Сентинел Асет Мениджмънт". Досега от Комисията за финансов надзор са дали разрешения за седем договорни фонда.

Свързани компании:

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още