IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КД Секюритис: Оборотът на БФБ ще нарасне с 80 на сто през 2006 г.

инвестиционно дружество “КД Пеликан” АД реализира 19,04 доходност за 2005 година

17:08 | 01.02.06 г.
Владислав Панев. Снимка: Investor.bg
Владислав Панев. Снимка: Investor.bg

Словенската финансова компания „KD Group” разширява дейността си в България, след като новоучреденият инвестиционен посредник „КД Секюритис” ЕАД получи лиценз от Комисията за финансов надзор през ноември 2005 г., а през миналата седмица реализира първите си сделки на БФБ-София. Амбициите на дружеството са да се превърне в един от лидерите на българския пазар през следващите три години, заяви на специална пресконференция днес изпълнителният директор Владислав Панев.

За целта най-новият инвестиционен посредник ще предложи атрактивни условия, с цел привличане на нови клиенти. За най-активните инвеститори КД Секюритис предлага комисионна в размер на 0,15-0,2% от стойността на сделката, като таксата за поддържане на услугата ще варира от 0,6 до 1 на сто годишно.

Стандартният план е без такса, като при него комисионната е между 0,4 и 0,7 на сто от сделката. Посредникът се стреми да постигне пазарен дял от 2 на сто за настоящата година, като според изпълнителния му директор оборотът на БФБ-София през 2006 г. ще надвиши сумата от 4 млрд. лв.

Очакваме нарастване на оборота на Българска фондова борса с около 80 на сто, като по този начин той ще премине сумата от 4 млрд. лв. Надяваме се в срок от няколко месеца „КД Секюритис” да получи разрешение и за търговия на чуждестранните фондови пазари. Това ще отвори възможност за българските инвеститори да се възползват от уменията на мениджърите на KD Group в Словения, Хърватска, Румъния, Словакия и други държави”, допълни Панев.

Друго дружество, учредено от словенската финансова група - инвестиционно дружество “КД Пеликан” АД, реализира 19,04% доходност за 2005 година. За същия период дружеството увеличи своите активи с близо 700% и постигна пазарен дял от около 7%. В момента КД Пеликан управлява нетни активи на стойност 5,87 млн. лева, заяви Ангел Джалъзов, изпълнителен директор на КД Инвестмънтс ЕАД.

Словенската група планира да разшири дейността си и в областта на животозастраховането, след като подаде искане за лиценз на животозастрахователно дружество КД Живот, а до април – май се очакват и фондовете КД Акции България и КД Облигации България.

KD Group е основана на 11 март 1994 г. като оторизирана компания за управление на фондове и понастоящем управлява инвестиционни дружества в Словения, Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Румъния, България, Словакия и Люксембург. KD Group има близо 12-годишен успешен опит в управлението на активи и е с лидерски позиции на финансовите пазари в Централна и Източна Европа. Днес компаниите в KD Group управляват активи на стойност над 857 млн. евро.

Свързани компании:

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още