IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КД Инвестмънтс стартира публично предлагане на 19-ти фонд

Фондът е 19-ти поред, който се управлява от КД Инвестмънтс

10:21 | 26.02.06 г.
КД Инвестмънтс стартира публично предлагане на 19-ти фонд

Словенското управляващо дружество "КД Инвестмънтс" стартира публично предлагане на дялове от най-новия си договорен фонд "КД Балкан", съобщиха от компанията за Investor.bg. Фондът е с рисков профил и е създаден с цел да инвестира основно в капиталовите пазари в страните от Централна и Източна Европа като България, Хърватия, Румъния, Турция, Босна, Сърбия и Черна гора и Македония.

Фондът е 19-ти поред, който се управлява от КД Инвестмънтс, и той ще разчита най-вече на високия икономически растеж в гореизброените страни. "КД Балкан" ще инвестира основно в акции на публични компании, в акции и дялове на други договорни фондове, както и в дружества, инвестиращи в недвижими имоти. Към момента дялове на фонда няма да се предлагат в България. 

KD Group присъства в България чрез управляващото дружество КД Инвестмънтс, управляващо инвестиционното дружество от отворен тип КД Пеликан. През ноември КФН издаде лиценз и на най-новия посредник на българския капиталов пазар - КД Секюритис ЕАД, който извърши първите си сделки през януари.

KD Group е основана на 11 март 1994 г. като оторизирана компания за управление на фондове и понастоящем управлява инвестиционни дружества в Словения, Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Румъния, България, Словакия и Люксембург. KD Group има близо 12-годишен успешен опит в управлението на активи и е с лидерски позиции на финансовите пазари в Централна и Източна Европа. Днес компаниите в KD Group управляват активи на стойност над 857 млн. евро.
 

Свързани компании:

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още