IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адванс Инвест с 8,74% доходност за шестмесечието

От старта на публичното предлагане до момента годишната доходност на фонда е 35,4%

11:48 | 04.07.06 г.
Адванс Инвест с 8,74% доходност за шестмесечието

Инвестиционно дружество Адванс Инвест приключи поредното успешно 6-месечие с доходност в размер на 8.74% (изменение на нетната стойност на активите на една акция от 1.83 лв. до 1.99 лв. от началото на годината до 30 юни 2006г), съобщиха от дружеството за Investor.bg.

От старта на публичното предлагане (май 2004 г.) до момента годишната доходност на фонда е 35.4%. За пореден път това е най-добрият резултат сред всички български фондове, които вече наброяват над 35. Нарастването на официалния индекс на Българска фондова борса - SOFIX за същия период е също по-ниско от това на фонда, или 7.6% (изменение от 825.53 до 888.25 пункта), подчертават от дружеството.

Управляваното от Карол Капитал Мениджмънт инвестиционно дружество Адванс Инвест е и най-големият по размери местен фонд с активи от около 24.5 млн лв. (около 17% пазарен дял) и с близо 1000 акционери. Към края на полугодието инвестициите в български акции са в размер на около 56% от активите, като най-голям дял имат секторите недвижими имоти, банки и финанси, химия, туризъм, фармацевтика.

Инвестициите на румънския пазар заемат около 5% от активите на фонда и наброяват 7 позиции съответно в сектори като преработка и дистрибуция на петролни продукти, фармацевтика, машиностроене, недвижими имоти, финанси. Делът на облигациите в портфейла е около 20% – основно по-високодоходни корпоративни емисии.

С останалите свободни средства фондът е в процес на реализиране на инвестиционните си намерения на българската борса, както и участието си в приватизационни сделки на румънския пазар.

Адванс Инвест е инвестиционно дружество от отворен тип – широко популярна по цял свят колективна инвестиционна схема. Фокусът на Адванс Инвест е дългосрочно инвестиране в акции на перспективни български и регионални компании с висок потенциал за растеж.

Сред предимствата на фонда са перспективите за висока доходност, професионалното и прозрачно управление, възможността за бързо изтегляне на инвестицията при необходимост и данъчните облекчения. Инвестиции могат да се правят чрез офисите на Карол в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Враца.

Свързани компании:

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още