IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приватизират две общински фирми в Севлиево

Хоталич е с предмет на дейност промишлено и гражданско строителство и строителни услуги

17:13 | 08.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Приватизират две общински фирми в Севлиево
Община Севлиево откри процедура за приватизация на две общински фирми – Хоталич ЕООД и Общинска аптека ЕООД. Приватизацията ще се извърши по Наредбата за възлагане извършването на дейности, свързани с подготовката за приватизация или със следприватизационен контрол. Според решението на Общинския съвет на Севлиево двете фирми ще се продават на цяло и ще бъдат предложени на явен търг.

Като първа стъпка в приватизационния процес общината обяви процедура за избор на фирма, която да изготви правния анализ, информационния меморандум и оценката на двете дружества. Изборът на изпълнител ще стане чрез ограничен конкурс. Право на участие в него имат всички юридически лица, които разполагат с правоспособни юристи и лицензирани оценители. Предложения за участие ще се приемат до 30 януари.

Общината, съобразно законовите изисквания, ще покани за участие три лицензирани фирми. Това са старозагорската Полиексперт СД и габровските Интерстройконсулт ООД и Ретем ООД.

Хоталич ЕООД е с предмет на дейност промишлено и гражданско строителство и строителни услуги. Дружеството е правоприемник на Общостроително предприятие–Севлиево - подразделеление на Строително монтажен комбинат – Габрово, и е регистрирано през 1992 г. Хоталич притежава бетонов и варов възел, арматурен двор, механизация и автотранспорт, обезпечаващи изпълнението на строително-монтажни работи на строителни обекти. Фирмата е реализирала проекти предимно с общинско значение, сред които и строителството на част от завода за санитарен фаянс на Американ Стандарт и първия етап на Общинското депо за битови, производствени и опасни отпадъци.

Общинска аптека ЕООД е регистрирана през 1997 г. като 100% общинска собственост. Предметът на дейност е търговия на дребно в специализирани магазини с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности. Дружеството притежава дълготрайни материални активи за 31 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още