IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газификацията на Габрово отново се отлага

Освен Овергаз искане за лиценз е отправила и Черноморска технологична компания, която пък притежава лиценз за газифициране на район „Мизия”, в който сега е Габрово

17:02 | 11.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Газификацията на Габрово отново се отлага
Газификацията на Габрово отново може да се забави, съобщи на първия си за годината брифинг кметът на града Богомил Белчев.

След като в края на ноември 2006 г. ДКЕВР отне лиценза на Централгаз АД за газифициране на Габрово, в момента все още не е избран нов изпълнител по проекта. Общинският съвет на Габрово вече изрази желанието си градът да премине в район на газификация „Дунав” и газификацията да бъде извършена от дружеството Овергаз Инк АД, което е подало искане за лиценз в ДКЕВР.

Освен Овергаз искане за лиценз е отправила и Черноморска технологична компания, която пък притежава лиценз за газифициране на район „Мизия”, в който сега е Габрово.

За да предостави лиценза на газифициране на Габрово на Овергаз Инк, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране иска препотвърждение на решението на Общинския съвет за преминаването на общината от регион „Мизия” в регион „Дунав”, каза кметът Белчев. За да бъде препотвърдено решението на Общинския съвет, ще се проведе извънредно заседание, на което да се вземе окончателно решение.

На брифинга Белчев съобщи още, че подобряването на пътната инфраструктура ще е сред основните приоритети на община Габрово през 2007 г. Очаква се при гласуването на бюджета на общината през февруари да бъдат завишени средствата в общинския бюджет за ремонт на пътна мрежа. По всяка вероятност, според Белчев, увеличението ще бъде с близо 200 хил. лв. Повишението на разходите за инфраструктура в общинския бюджет се дължи на факта, че през тази година общината няма да получава средства по проект „Красива България”. Един от основните обекти, по които вече е стартирала работата, е реконструкцията на една от централните улици в града. Предстои да бъде подменена водопроводната мрежа и да бъде извършена реконструкция на пътната настилка и тротоарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още