IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Габрово избра Овергаз за изпълнител на газификацията на общината

Три фирми изявиха желанието си да газифицират Габрово - Овергаз Инк, Черноморската технологична компания и Нефтгазстрой

11:38 | 15.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Габрово избра Овергаз за изпълнител на газификацията на общината
На извънредно заседание на габровския Общински съвет бе потвърдено взетото през ноември миналата година решение Овергаз Инк АД да извърши газификацията на града. Потвърждението бе поискано от ДКЕВР миналата седмица, тъй като се появи още един кандидат за изпълнител на проекта – Черноморската технологична компания.

На заседанието три фирми изявиха желанието си да газифицират Габрово - Овергаз Инк, Черноморската технологична компания и Нефтгазстрой, която е приемник на Централгаз АД - дружеството, което притежаваше лиценза за газификацията на града и който беше отнет през ноември миналата година.

След бурни дебати с 25 гласа “за”, 10 ”въздържали се” и един ”против“ габровските общински съветници потвърдиха решението си общината да бъде газифицирана от Овергаз. В тридневен срок решението ще бъде изпратено в ДКЕВР. Очаква се до края на януари избраната компания да получи лиценза.

За да се пристъпи към реализация на проекта обаче ще трябва да се изчака решението на Върховния административен съд относно обжалването на решението на ДКЕВР за отнемане на лиценза на Централгаз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още