IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спор между ВиК дружества ще бъде решен в съда

Заради дълга „Бяла” на няколко пъти спира водоподаването на единадесет габровски села

09:15 | 16.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Спор между ВиК дружества ще бъде решен в съда

Спорът между "ВиК" ООД – Габрово и севлиевското ВиК - "Бяла" ЕООД ще бъде отнесен отново към съда, съобщиха от севлиевското дружество.

Севлиевското дружество ще заведе ново изпълнително дело срещу габровското ВиК, за да се опита да получи спорен, вече пет години дълг, надхвърлящ 150 хил. лв. Заради дълга „Бяла” на няколко пъти спира водоподаването на единадесет габровски села, които се захранват с вода от от него.

В средата на миналата седмица областният управител на Габровска област инициира среща с кметовете на Габрово и Севлиево и управителите на двете водоснабдителни дружества с цел да помири фирмите и да намери компромисно решение на проблема. Срещата обаче не доведе до положителен резултат.

От габровското ВиК твърдят, че към настоящия момент дружеството не дължи никакви суми по изпълнителни листове. Освен това извадените от “Бяла” два изпълнителни листа за дължими суми са оборени в съда и дружеството не може да има претенции.

От “Бяла” обаче заявиха, че щом ВиК - Габрово не иска да плати начислените над 150 хил. лв. задължения за инкасирана вода в селата, ще отнесат проблема отново към съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още