IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза увеличава капитала на Свилоцел с 4,3 млн. лева

Капиталът на Свилоцел ЕАД, което се подготвя за стартиране на производството, става 18,1 млн. лева

11:53 | 15.12.09 г.
Свилоза увеличава капитала на Свилоцел с 4,3 млн. лева

Свилоза АД е увеличило капитала на дъщерното си дружество Свилоцел ЕАД с 4,3 млн. лв. до 18,1 млн. лв., съобщи производителят на целулоза чрез БФБ-София. 

Увеличение на капитала е станало чрез издаване на нови 430 хил. обикновени налични поименни акции с номинална и емисионна стойност 10 лв. всяка, се казва в съобщението.

В края на миналия месец Свилоза съобщи в доклада си към консолидирания отчет за деветмесечието, че Свилоцел е пред финализиране на преговорите с банките кредитори за разрешение за стартиране на производството.

Необходимото финансиране за възобновяване на дейността ще бъде осигурено със средства от продажба на активи, собствени средства на мажоритарния собственик и гарантирано с негово лично имущество. Ръководството на дружеството работи по план за възобновяване на целулозното производство през декември 2009 г., бе съобщено в доклада.

Поради свиването на потреблението на продукти от целулоза през февруари Свилоцел преустанови целулозното производство. Свилоза натрупа консолидирана загуба от 11,7 млн. лева за деветте месеца на тази година, след като продажбите се свиха с 80% до 11,7 млн. лева.

Свилоцел е основно дъщерно дружество на Свилоза и неговите резултати са от решаващо значение за компанията.

Акциите на Свилоза за последен път се търгуваха на 11 декември на цена от 0,80 лева за брой. В последните три месеца пазарната капитализация на дружеството намалява 5,3% до 25,4 млн. лева.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още