IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в Германия остава на стабилно равнище през лятото

Растежът на заетостта е останал сравнително незасегнат от пандемията и войната в Украйна

14:20 | 31.08.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Безработицата в Германия се е запазила на стабилно равнище през юли, равнявайки се на 2,9%, съобщи Федералната статистическа служба (Destatis) в сряда.

На база сезонно изгладените данни, отчитащи и влиянието на променливи ефекти - като климатичните условия и стачките - броят на безработните е бил 1,27 млн. души, което е малко повече - с 0,3%, или 3600 души - спрямо отчетеното през юни тази година.

Неизгладените данни сочат безработица на ниво от 3,2% спрямо 3,4%, достигнати година по-рано. 1,40 млн. души са били безработни през юли, което е с 62 хил., или 4,3%, по-малко спрямо същия месец на 2021 г.

Близо 45,4 млн. души, живеещи в страната, са били заети през седмия месец на годината. Според сезонно изгладените данни това е ръст от 0,1% на месечна база (25 хил. души), след като средното увеличение на заетотта от началото на годината до юни е с по 48 хил. души. Растежът към момента е останал сравнително незасегнат от пандемията от коронавирус и от войната в Украйна, отчитат от статистическата служба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още