IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алкомет" е избран за инвеститор на годината

Инициативата на Българската агенция за инвестиции и се провежда за 17-ти път

21:42 | 30.03.23 г.
Снимка: Алкомет АД
Снимка: Алкомет АД

Производителят на алуминиеви валцови и пресови продукти от Шумен „Алкомет“ АД е избран за инвеститор на годината. Представителите на компанията са получили наградата от президента Румен Радев по време на церемонията за награждаване на най-значимите инвестиционни проекти през 2022 г.

Инициативата е на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и се провежда за 17-ти път.

Водещите критерии, по които журито определя победителите, са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, районът, в който се създава ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие. Над 50 компании от всички сфери на икономиката бяха номинирани за участие в тазгодишното издание на конкурса, съобщава БТА.

В категорията "Инвестиция в човешки капитал" награда получи "Роберт Бош" ЕООД.

"Витте Аутомотив България" ЕООД получи награда за инвестиция в разширяване на бизнеса.

В категорията „Инвестиция на зелено“ победител е "Интърнешънъл Арморд Груп", първата копка на чийто първи завод в България беше направена преди седмица.

Носител на наградата в категорията "Инвестиция в иновативен бизнес" е "Интуитив Сърджикал България" ЕООД.

В категорията "Устойчив бизнес" бяха отличени три компании - "Карлсберг България" АД, "Либхер Хаусгерете Марица" ЕООД и "Теклас България" ЕАД.

В категория "Будител" награда получи проф. Мартин Вечев от Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (ИНСАЙТ).

В категорията "Успешен стартъп" отличие получи "Ампеко". В категорията "Община в България с най- много инвестиции за 2022 г." победител е Община Бургас.

Свързани компании:

Алкомет АД(ALCM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 30.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още