IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рашков няма опасения, че протестът на МВР ще застраши обществения ред

Обмислят се сериозни структурни реформи, които няма как да бъдат извършени без мнението на синдикатите, каза вътрешният министър

20:21 | 16.02.22 г. 1
<p>
	Бойко Рашков <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Бойко Рашков Снимка: БГНЕС

МВР не очаква провокации на протеста на синдиката през уикенда, заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти в Министерския съвет. Той обясни, че такива се очакват на протеста, който ще се проведе в сряда. За тогава е насрочен митингът на партия "Възраждане".

Рашков каза, че правителството не се притеснява от протести, законът ги предвижда и ще се вземат законовите мерки, за да няма провокации и "последици, които гледахме през лятото на 2020 г. под колоните на Министерския съвет".

"Нямаме никакви опасения, че на протеста, който са планирали колегите от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат по някакъв начин обществения ред, това е изключено", уточни министърът.

По-рано премиерът Кирил Петков се срещна с представители на синдикатите във вътрешното министерство във връзка със събитието, което готвят през уикенда. Макар че те са доволни от разговора, протестите ще се проведат, стана ясно от изявленията пред медиите.

"Заедно ще работим ръка за ръка за необходимите реформи", заяви Петков. По думите му оттук нататък отговорността е споделена, за да има работещо министерство "с хора, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени". "Работата ще продължи, следващата среща е в понеделник", съобщи премиерът, цитиран от Dnes.bg.

„Изоставането на заплатите в МВР не се отнася до този кабинет“, обясни Рашков и допълни, че то е от няколко години насам при управлението на бившия премиер Бойко Борисов. Министърът допълни, че се обмислят сериозни структурни реформи, които няма как да бъдат извършени без мнението на синдикатите.

"Готови сме в някои случаи да подкрепим и непопулярни мерки, ако това е в интерес на повечето служители", обявиха от синдикатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Petar2015
преди 2 години
Докато полицаите са на протест, кой ще пази магазините?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още