IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски: ЕС трябва да приеме Украйна за страна членка по ускорена процедура

Нашата цел е да бъдем заедно с всички европейци, каза в обръщение украинският президент

12:14 | 28.02.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Украинският президент Володимир Зеленски призова Европейският съюз да приеме страната му за членка по ускорена процедура. Необходимо е това да стане без отлагане, каза държавният глава във видеообръщение, цитиран от агенция УНИАН.

„Обръщаме се към Европейския съюз относно незабавното присъединяване на Украйна по нова специална процедура“, каза той.

Президентът също така отново заяви, че страната му е благодарна на своите партньори, че са редом с нея.

„Но нашата цел е да бъдем заедно с всички европейци и – най-вече – да бъдем равни“, допълни той, като според него подобна мярка е справедлива.

„Уверен съм, че сме го заслужили. Уверен съм, че всичко това е възможно“, допълни той.

По-рано през деня стана ясно, че словашкият премиер Едуард Хегер е заявил пред Politico.eu, че Европа сега работи в нова парадигма, при която на Украйна трябва да бъде предложена „специална пътека“ към интеграция.

Междувременно стана ясно, че украинската делегация е пристигнала в района на беларуско-украинската граница за участие в преговорите с представителите на Русия. В делегацията са председателят на управляващата партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия, министърът на отбраната Алексей Резников и други.

Преговорите би трябвало да са започнали в 11:00 ч. местно време.

На този фон в понеделник британският в. Times съобщи, че по информация на изданието над 400 наемници в Киев имат за задача от Кремъл да убият Зеленски и членовете на правителството.

Отрядът „Вагнер“ – частни военни сили, основани от близкия до руския президент Путин Дмитрий Уткин – са пристигнали от Африка в Украйна още преди пет седмици. Мисията им е да атакуват правителството на Зеленски в замяна на щедро възнаграждение, посочва вестникът.

Информацията за тяхната мисия е стигнала до украинското правителство в събота сутринта и часове по-късно Киев обяви 36-часов полицейски час в столицата, през което време да бъдат проведени операции за издирването на руските агенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 2 години
То остана да изтрият и "комик", след като трият съвсем редовните му синоними п.а.л.я.ч.о и с.м.е.ш.н.и.к. "Работническо дело" ряпа да яде. Ударихта го в земята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
aldy
преди 2 години
Комикът ще си остане *** до гроба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
от днес и родния ти кееенеф е така, та станаха две държави ! Скоро ще върнете и Крим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
serafima
преди 2 години
Вече ОСЕМ години след врязването на САЩ в Украйна чрез поредната цветна революция в света и НИКАКВИ положителни резултати за страната!!!!! Помните ли репликата на Виктория Нюланд, която разнасяше понички по Майдана "*** the EU!". Толкова за ЕС-САЩ "дружбата". Украйна е отдавна ЕДИНСТВЕНАТА държава в Източна Европа, която по БВП не стигнала (върнала?) на нивото от 1989 г.!!!!Има ли поне малко мислещ, за да не "вдява", че и Джо Байдънчо, който налучкваше само датата на нападение и Урсулка НЕ СИ МЪРДАТ пръста за Украйна ОСВЕН ако не им се нарушават собствените интереси. Да, синът на Байдън е замесен в корупционна сделка за гориво за 5 милиарда долара, но се потуши тази работа.ТОВА е БЕЗОБРАЗИЕ и ЛИЦЕМЕРИЕ към украинския народ. И УКРАИНЦИТЕ ТРЯБВА да си искат полагаемото им се.Сега включването на една неподготвена държава като Украйна в ЕС само ще разклати и без това ДОСТА нестабилното положение и неспособно управление на ЕС. И ще се катурнем ВСИЧКИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още